Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή υβριδικά ηλεκτρικά (BEV) και plug-in (PHEV) της ελληνικής αγοράς

Κάθε μήνα που περνάει η ηλεκτρική κίνηση στην Ελλάδα κερδίζει έδαφος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός που επιβεβαιώνεται και από επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με την τυπική μηνιαία ενημέρωσή του Ένωση Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (SEAA), 243 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν τον Σεπτέμβριο (BEV + PHEV), αριθμός που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 3,42%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, οι συνολικές πωλήσεις νέων ηλεκτρικών οχημάτων ανέρχονται σε 882 μονάδες (1,47%). Θέλετε ένα μέτρο σύγκρισης; Το 2019, οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν 478 μονάδες (0,42%). Φυσικά, η δράση “I move Electricly” έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη, η οποία επιδοτεί την αγορά νέων, καθαρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο στις πωλήσεις BEV

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται το Peugeot e-208, με 17 βαθμολογίες τον Σεπτέμβριο και 71 συνολικά από την αρχή του έτους. Ακολουθεί το ακόλουθο BMW i3 που είναι μια σταθερή τιμή, με 8 νέες εγγραφές τον περασμένο μήνα και συνολικά 43 μέχρι στιγμής. Στην τρίτη θέση είναι το Skoda Citigo e iV με 6 πωλήσεις τον Σεπτέμβριο (27 συνολικά).

Το πρώτο στις πωλήσεις PHEV

Προς το Volvo XC40 PHEV σαρώσεις σε πωλήσεις με 37 εγγραφές τον Σεπτέμβριο και 89 συνολικά από την αρχή του έτους. Στη δεύτερη θέση είναι το BMW X1 – Σειρά PHEV αυτο ειχε 29 βαθμολογίες τον περασμένο μήνα (75 συνολικά), ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε ένα άλλο μοντέλο Volvo, το XC60 PHEV με 16 βαθμολογίες τον Σεπτέμβριο (64 συνολικά).

  • Δείτε λεπτομερώς τις ταξινομήσεις ανά κατηγορία
  • Σύντομη ανάσα για την αγορά

    Η αγορά καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας πήρε μια ανάσα τον Σεπτέμβριο, με τις εγγραφές να ανέρχονται σε 7.107 μονάδες παρουσίαση αλλαγή + 20,5% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019 (5.899 μονάδες).

    Συνολικά, ωστόσο, η αγορά είναι πολύ πίσω από πέρυσι, η οποία είναι φυσιολογική λόγω της κρίσης για την υγεία του COVID-19. Αναλυτικά, από την αρχή του έτους έως τον Σεπτέμβριο, έχουν ταξινομηθεί 60.046 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, την ίδια στιγμή πέρυσι, οι βαθμολογίες ήταν στις 92.772 μονάδες. Προς το παρόν, δηλαδή, η πτώση ανέρχεται σε ποσοστό -35,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

    Πηγή

    .Source