Η FCA επενδύει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιό της στην Πολωνία

Με αυτήν την επένδυση, η FCA αναμένει να “εισαγάγει” τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα Tychy της Jeep, της Alfa Romeo και της Fiat.

Η ανακοίνωση της επικείμενης επένδυσης ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στη μονάδα FCA στο Tychy έγινε χθες από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Πολωνίας Jaroslaw Gowin σε σχετική δημοσίευση στο Twitter.

“Σύγχρονα, υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα των σημάτων Jeep, Fiat και Alfa Romeo θα αρχίσουν να παράγονται στο εργοστάσιο στο Tychy το 2022”, Ο Jaroslaw Gowin έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Εάν δεν είναι τίποτα άλλο, αυτή η επένδυση FCA είναι μια άλλη ώθηση για μια από τις αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης, η οποία ελπίζει ότι η μετάβαση στην ηλεκτρονική κινητικότητα μπορεί να βοηθήσει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία να ανταποκριθεί σε άλλους ανταγωνιστές. χώρες όπως η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία.

Το εργοστάσιο FCA στο Tychy, που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σιλεσίας, στην Πολωνία, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον αμερικανικό-ιταλικό όμιλο και σήμερα απασχολεί περίπου 2.500 άτομα.

Το FCA βρίσκεται επί του παρόντος ένα βήμα μπροστά από τη συγχώνευση του με το Groupe PSA, το οποίο θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου ομίλου με την ονομασία Stellantis. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενοποίησης των FCA και Groupe PSA κάτω από τη στέγη του νεοσυσταθέντος Στελάντη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021 μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις δύο εταιρείες που θα ληφθούν με τη δημιουργία των έκτακτων γενικών τους συναντήσεων , αλλά και οι αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές.

Source