Θα θέλατε το νέο Kia Sportage να είναι έτσι;

Ο Hyundai αναδεύτηκε τα νερά με το σχέδιο του νέο Tucson και από ό, τι φαίνεται, το Κία Για επόμενο Sportage.

Δείτε επίσης: Kia Stonic 1.0 T-GDi με τιμή που “τους σπάει”

Στις αποδόσεις του Auto Express βλέπουμε ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο στο οποίο έχουμε συνηθίσει, με έμφαση σε τολμηρές γραμμές, δυναμικό σχήμα και σπορ διάθεση. Οι Κορεάτες θέλουν να ξεχωρίσουν σε μια μεγάλη κατηγορία και η ριζική ανανέωση της εμφάνισης του πιο επιτυχημένου SUV τους θα εξυπηρετήσει στο έπακρο τον σκοπό της. Το χαρακτηριστικό “τίγρη μύτη” εδώ είναι μεγαλύτερο από ποτέ, πλαισιωμένο από έντονα φώτα και μυϊκή κουκούλα.

Διαβάστε επίσης: Η απόδοση του νέου Hyundai Tucson

Στο προφίλ μπορούμε να δούμε έντονα ανάγλυφο σχήμα, ειδικά στις πίσω πόρτες, ενώ το πίσω μέρος ξεχωρίζει χάρη στα γωνιακά και μικρότερα φωτιστικά, τα οποία αυξάνουν την περιοχή κάλυψης από τη λωρίδα, ενισχύοντας την αίσθηση του πλάτους.

Δείτε επίσης: Ποιο ήταν το πρώτο Kia Sportage το 1995;

Προς το Sportage 5ης γενιάς θα βασίζεται στην πλατφόρμα Tucson MK4, με κοινά μηχανικά εξαρτήματα μαζί της. ο 1.600bhp T-GDI βενζινοκινητήρες και κινητήρες ντίζελ CRDi, με ή χωρίς ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, θα αποτελέσει τη μεσαία σειρά SUV της Kia. Οι αποδόσεις, όπως στο Tucson, θα ποικίλουν από 115 έως 180 άλογα, ενώ η πρόσθετη υβριδική έκδοση των 265 ίππων (1.6 turbo 180 hp βενζίνης και 60 hp ηλεκτρικός κινητήρας) θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Πληροφορίες για μια αντίστοιχη έκδοση Tucson Ν (ένα Sportage GT, ας πούμε), με το turbo 2,5 ίππων δεν υπάρχουν ακόμη. Αλλά μέχρι τα μέσα του 2021, όταν περιμένουμε την πρεμιέρα του νέου Sportage, ποτέ δεν το γνωρίζετε.

Source