Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW βλέπει την Apple ως σοβαρό ανταγωνιστή

Με εκθέσεις που εκρήγνυνται ότι η Apple θα λανσάρει το δικό της αυτοκίνητο το 2024-2025, ο διευθύνων σύμβουλος της VW Herbert Diess δήλωσε ότι βλέπει την Apple ως σοβαρό ανταγωνιστή.

Ο Diess πρόσθεσε ότι όλοι οι γίγαντες της τεχνολογίας που εισβάλλουν στην αυτοκινητοβιομηχανία αποτελούν πολύ μεγαλύτερη πρόκληση για τον Όμιλο VW σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς αντιπάλους του, όπως η Toyota.

Ανυπομονούμε για νέους ανταγωνιστές που σίγουρα θα επιταχύνουν τις αλλαγές στη βιομηχανία μας και θα φέρουν νέες δεξιότητες. Η τεράστια αγοραία αξία και η σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση σε πόρους εμπνέουν μεγάλο σεβασμό,

Ο Diess έγραψε στο προφίλ του στο LinkedIn, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με αναφορές ότι η Apple θέλει να αναπτύξει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο.

Η Diess βλέπει την Apple ως σοβαρό ανταγωνιστή της VW, με το απόθεμα της Apple να αυξάνεται χθες 3%, ενισχύοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά 62 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της GM. (60,7 δισεκατομμύρια δολάρια). Συγκεκριμένα, η αγοραία αξία της Apple ανέρχεται σε 2,24 τρισεκατομμύρια. ενώ το VW στα 98,58 δισεκατομμύρια δολάρια.

.Source