Δοκιμή κίνησης: Honda Civic 1.0 VTEC Turbo MY2020

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε η εμπορική καριέρα της δέκατης γενιάς Civic και η Honda προχώρησε με ένα μικρό ρετουσάρισμα. Έτσι, μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές το επαναφέρουν στην πρώτη γραμμή της επικοινωνίας και της επικοινωνίας.

Το MY2020 ξεχωρίζει αισθητικά χάρη στα μικρά διακοσμητικά φτερά στους πενταγωνικούς αεραγωγούς μπροστά και πίσω, καθώς και στους επανασχεδιασμένους ζάντες αλουμινίου. Υπάρχουν επίσης αλλαγές στην παλέτα χρωμάτων, όπου έχει προστεθεί μια νέα απόχρωση μπλε που ονομάζεται Obsidian Blue. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες δεν το διαφοροποιούν πολύ, αλλά μοιάζουν να ταιριάζουν στη μεγάλη και σφηνοειδή σιλουέτα του Civic της δέκατης γενιάς.

Αλλαγές ουσίας
Στην καμπίνα, το facelift βελτίωσε το φινίρισμα και την τοποθέτηση υλικών σε απρόσιτα μέρη (όπως η ένωση της επένδυσης του ουρανού με το παρμπρίζ και τα πλαστικά στα κάτω μέρη της καμπίνας), ενισχύοντας περαιτέρω την προσεκτική εικόνα της καμπίνας. Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων. Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών IPS έχει φυσικά πλήκτρα στην αριστερή πλευρά της οθόνης μενού, βελτιώνοντας την ευκολία χρήσης, άρα την ασφάλεια όταν χρησιμοποιείται εν κινήσει. Τα πλαστικά παραμένουν πολύ καλής ποιότητας και οι νέες επενδύσεις φαίνονται πιο ανθεκτικές. Οι χώροι είναι ευνοείται από το μεγάλο μεταξόνιο των 2,7 μέτρων με αποτέλεσμα οι πίσω επιβάτες να αισθάνονται πολύ άνετα. Μόνο ψηλό (1,85+ m) μπορεί να ψάχνει λίγο περισσότερο χώρο για το κεφάλι, αλλά όχι για τα γόνατα. Ο χώρος αποσκευών που κρύβει Το πεντάθυρο αμάξωμα παραμένει στα 478 lt και έχει διατηρήσει το πρακτικό ράφι. Αυτό που δεν μπορούσε να κάνει ήταν να αφαιρέσει το μικρό αλλά επικλινές βήμα που δημιουργήθηκε από το πτυσσόμενο πίσω κάθισμα. Και πάλι, η φόρτωση μεγάλων αντικειμένων είναι εύκολη, με ένα μεγάλο άνοιγμα στο πέμπτη πόρτα και χαμηλό όριο φόρτωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δοκιμαστική μονάδα: Honda Civic 1.5 VTEC Turbo MY2020

Η θέση οδήγησης είναι αρκετά χαμηλή ώστε να μοιάζει με σπορ μοντέλο, ενώ έχει πολλές ρυθμίσεις και καλή πλευρική υποστήριξη στο πίσω μέρος. Αλλά όχι τόσο έντονο στον πάγκο.

Honda Civic 1.0 VTEC Turbo MY20 DRIVE 6

Όσο για το μικρότερο 3-κύλινδρο 1.0 VTEC Turbo, προσφέρει – από τις αρχές του 2019 – 126 ίππους αντί των 129 που παρήγαγε όταν παρουσιάστηκε. Εκτός από την ισχύ, δεν έχει άλλες αλλαγές, που περιλαμβάνουν άμεσο ψεκασμό, turbo, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και μεταβλητή πολλαπλή εισαγωγής. Η ροπή είναι 200 ​​Nm στα 2.250 και υπάρχει εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικό με αυτόματο CVT. Οι μοχλοί του πρώτου έχουν μικρές διαδρομές και ακόμη καλύτερη στερέωση. Η απόδοση που ανακοινώθηκε από την ιαπωνική εταιρεία δεν δείχνει καμία αλλαγή σε σύγκριση με το παρελθόν και είναι κατά μέσο όρο της κατηγορίας. Η επιτάχυνση από ακινησία στα 100 km / h απαιτεί 10,8 “και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 207 km / h. Τα φρένα με τη σειρά τους είναι δυνατά και το μεσαίο πεντάλ είχε καλή αίσθηση και ομοιόμορφη αντίσταση.

Μπράβο και άνετο
Οι αλλαγές στην ανάρτηση ή τις ρυθμίσεις της δεν ανακοινώνονται. Αυτό σημαίνει ότι η ολοκληρωμένη λειτουργία των μπροστινών γόνατων και των πίσω πολλαπλών με τις υδραυλικές βάσεις παραμένει και δίνει υψηλό επίπεδο χαρακτηριστικών δρόμου. Ακόμα και υπό πίεση, δεν θα ντροπιάσει τον οδηγό, ενώ το τιμόνι είναι αρκετά άμεσο και δίνει πολλές πληροφορίες. Η άνεση είναι καλή, τα αμορτισέρ δεν σπάνε και σε συνθήκες ταξιδιού το Civic δεν πλέει. Μόνο σε δύσκολους δρόμους αυξάνεται σημαντικά ο θόρυβος κύλισης. Στην πόλη, οι μεγάλες διαστάσεις και το τιμόνι που δεν κόβουν πολλά δεν είναι τα καλύτερα, αλλά υπάρχουν μεγάλοι καθρέφτες και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που εξασφαλίζουν καλή ορατότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δοκιμαστική μονάδα: Honda Civic 1.5 VTEC Turbo CVT MY2020

Η ενημέρωση Civic επέφερε επίσης αλλαγές στα επίπεδα εξοπλισμού Turbo 1.0 VTEC. Η προσθήκη της έκδοσης Comfort Sport Line (22.200 €) αυξάνει τις διαθέσιμες επιλογές σε τρεις μαζί με το βασικό Comfort (20.650 €) και το Elegance Navi (22.500 €) του δοκιμαστικού αυτοκινήτου. Στάνταρ παντού είναι το Honda Sensing, το οποίο περιλαμβάνει συστήματα ασφάλειας και βοήθειας, όπως το Σύστημα Φρεναρίσματος Μικροσυγκρούσεων, το Adaptive Cruise Control, το Lane Departure Warning, το Lane Keeping Assist System και το Traffic Sign Recognition, ενώ ο βασικός εξοπλισμός δεν έχει μεταλλικό χρώμα. Ο άνετος εξοπλισμός είναι πολύ πλούσιος και περιλαμβάνει ακόμη και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, αλλά η βασική έκδοση δεν διαθέτει τη δερμάτινη ταπετσαρία στο τιμόνι και τον επιλογέα. Μικρό κακό.

Honda Civic 1.0 VTEC Turbo MY20 DRIVE 4

Η αρχική τιμή του φάσματος ορίζεται με την τρέχουσα προσφορά κάτω των 20.000 € (19.950 €) και συνδυάζεται με μια δωρεάν πενταετή επέκταση εγγύησης και δωρεάν οδική βοήθεια για την ίδια περίοδο για όλες τις εκδόσεις.

Συμπερασματικά, η μικρή ανανέωση έκανε το καλό καλύτερα, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην κατηγορία.

Δείτε ΕΔΩ τις εκδόσεις και τον εξοπλισμό του ανανεωμένου Honda Civic

Τι λέει το DRIVE
Οι αλλαγές στο MY20 βελτίωσαν το Civic δέκατης γενιάς επιτόπου, εμπλουτίζοντας με επιτυχία τον ήδη ολοκληρωμένο χαρακτήρα του.
Τιμή από 20.650 € (Από 19.950 € με προσφορά)
Τεχνολογία Βενζινοκινητήρας 988 cc, i3, 12v, 2 VEC, άμεσος ψεκασμός, turbo, χρονισμός διπλής μεταβλητής βαλβίδας, αναρρόφηση βαλβίδας μεταβλητής εισαγωγής, κίνηση μπροστά, χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων
Εκτέλεση 126 PS / 5.500 rpm, 200 Nm / 2.250 rpm
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα 10,8 “
Μέγιστη ταχύτητα 207 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση 7,3 lt / 100 km *
Εκπομπές CO2 110 g / km (WLTP: 134 g / km)
Διαστάσεις 4.518 x 1.799 x 1.434 mm
Χώρου αποσκευών 478 λίτρα
Βάρος 1.281 κιλά
Μετρήσεις κατασκευαστή, * DRIVE μετρήσεις
Φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης

Source