Προκλήσεις για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία παρά την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΒ

Αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία για την εποχή μετά το Brexit, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη Βρετανία έχουν ήδη υποστεί σημαντικές απώλειες.

Η Nissan αποφάσισε να μην κατασκευάσει το Ariya και το X-Trail στο εργοστάσιό της στο Sunderland της Αγγλίας, ενώ η Honda έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Big Island το 2021. Η Ford θα κάνει το ίδιο στο εργοστάσιο στο Bridgend της Ουαλίας . Η BMW καθυστερεί την ανάπτυξη του νέου Mini, ενώ μπορεί να κατασκευάσει μελλοντικά μοντέλα Mini στη Γερμανία ή την Κίνα.

Σύμφωνα με την εμπορική συμφωνία, τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ πρέπει να κατασκευάζονται με τουλάχιστον 55% ανταλλακτικά κατασκευασμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να αποφευχθούν δασμοί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα είναι 40%, 10% περισσότερο από ό, τι η United Το Βασίλειο ζήτησε μέχρι το 2023.

Όσον αφορά τις μπαταρίες τους, έως το 70% αυτών επιτρέπεται να κατασκευάζονται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2023, ενώ για την περίοδο 2024-2026 το ποσοστό θα μειωθεί σε 50%, τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα πρέπει να έχουν ανταλλακτικά 45% που θα έχουν κατασκευαστεί σε Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα παραπάνω αναγκάζουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κάνουν αλλαγές στους προμηθευτές τους, ενώ θα πρέπει να κάνουν πρόσθετες τελωνειακές δηλώσεις, πιστοποιήσεις και ελέγχους, κάτι που θα μπορούσε να τους ενθαρρύνει να επενδύσουν σε άλλες χώρες.

.Source