Δοκιμή Toyota Corolla 2,0 lt. Υβριδικό 180 PS

Ονομα “Στεφάνη άνθουςΕίναι ένα από τα πιο διάσημα και μακροχρόνια στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη ιστορία 53 ετών, από το 1966 όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Οι σπορ εκδόσεις ήταν πάντα στην παλάμη της μικρής και μεσαίας Toyota, αλλά έχουμε καθαρόαιμο να δούμε από T-Sport. Οι Ιάπωνες αναπτύσσουν το GR, το οποίο θα είναι τετράτροχο και τουλάχιστον 261 ίππους, αλλά μέχρι τότε, το ισχυρότερο είναι το 2,0 lt. Υβριδικό 180 ίππων.

Το 2 λίτρων Corolla ξεκινά από 27.080 ευρώ (26.570 ευρώ με την τρέχουσα προσφορά) για την έκδοση Style και από 30,280 ευρώ (29.780 με προσφορά) για την κορυφή Αθλημα της δοκιμής μας, η οποία δεν έχει την παραμικρή έλλειψη εξοπλισμού. Οι ζάντες 18-ιντσών “μηχανική όψη”, το δίχρωμο στέγαστρο, ο κλιματισμός διπλής ζώνης, το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας (αποφυγή σύγκρουσης, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας με έλεγχο διεύθυνσης, αναγνώριση σήματος κυκλοφορίας, έλεγχος τυφλού σημείου) , το σύστημα πολυμέσων και πολλά άλλα στον βασικό εξοπλισμό.

Δείτε επίσης: Δοκιμή Toyota Corolla HB Hybrid 1,8 lt. 122 PS

Δυναμισμός από άκρο σε άκρο

Το σημερινό Corolla είναι μακράν το πιο εντυπωσιακό από το ιστορικό του όνομα. Στην έκδοση Sport, όχι, προκαλεί μυαλγίες με το πυροβολισμό κεφαλών που προκαλεί. Οι δίχρωμοι τροχοί και οι τροχοί 18 ιντσών συμπληρώνουν τέλεια το ήδη απειλητικό πρόσωπο, συνθέτοντας μια παρουσίαση που θα μπορούσε να ανήκει σε GTi.

Στο πίσω μέρος, σε μία από τις λίγες αθλητικές εκδόσεις, δεν βρίσκουμε διαχύτη (ψεύτικο στη συντριπτική πλειοψηφία, υπάρχουν πολύ λίγα λειτουργικά δείγματα) αλλά χαμηλό μαύρο ένθετο, το οποίο περιβάλλει το κόκκινο χρώμα του προφυλακτήρα και τα δύο τραπεζοειδή άκρα της εξάτμισης (που σημαίνει ψεύτικο).

Γνωστή εικόνα μέσα, περιορισμένος κορμός

Στο εσωτερικό, η εικόνα δεν διαφέρει πολύ από τη συνήθεια του Corolla. Η δερμάτινη ταπετσαρία στο ταμπλό και οι πόρτες με τις κόκκινες ραφές, συνοδευόμενες από τα σπορ καθίσματα δίνουν την απαραίτητη απόχρωση, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει ταπετσαρία αλουμινίου ή γενικότερα μια διακόσμηση που θα σας έδινε περισσότερα να καταλάβετε ότι είστε στην κορυφή και 180 hp Sport έκδοση.

Η θέση οδήγησης και η πλευρική στήριξη των καθισμάτων είναι καλές, οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι αμετάβλητοι (έτσι με λίγο αέρα για τα πόδια και το κεφάλι), αλλά ο κορμός χάνει σχεδόν 50 λίτρα (313 λίτρα εδώ αντί για 361 λίτρα του 1.8 Hybrid) λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: Toyota Corolla με νέο κινητήρα σε χαμηλή τιμή

Το υβριδικό σύστημα είναι εξαιρετικό, ο βενζινοκινητήρας είναι θορυβώδης

Η μπαταρία είναι υψίστης σημασίας για την τροφοδοσία της ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμος μαγνήτης, απόδοση 109 hp και 202 Nm. Σε συνδυασμό με 152 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 190 Nm στις 4.400-5.200 rpm. του κινητήρα βενζίνης τους 1,987 ml, με το πολύ υψηλό λόγος συμπίεσης 14: 1, φτάστε στους μπροστινούς τροχούς συνολικά 180 ίππους μέσα από το κουτί E-CVT.

Στην πράξη, οι δύο κόσμοι συνεργάζονται τέλεια. Με χαμηλές ταχύτητες φορτίου και πόλης, οδηγείτε κυρίως με τον ηλεκτροκινητήρα. Όταν χρειάζεστε θερμότητα, η μονάδα ελέγχου φροντίζει να διατηρεί τις στροφές χαμηλές, αφήνοντας τον πρώτο όροφο στο ρεύμα και σας δίνει την αίσθηση ενός πολύ πλήρους σετ. Η απόκριση του γκαζιού είναι πολύ καλή, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να δίνει άμεση ώθηση και να κολακεύει τον βενζινοκίνητο συνεργάτη του. Στο 90% της καθημερινής ζωής, κινείστε με το ρεύμα – είτε πλήρως είτε βοηθώντας το 2 λίτρο. Η συνεργασία απέδωσε τιμές κατανάλωσης κάτω από 5,5 λίτρα, σε μια στιγμή που η μέση τιμή δοκιμής ήταν 6,1 λίτρα / 100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Toyota Corolla ή VW Golf για τα ίδια χρήματα;

Αλλά όταν αποφασίσετε να δείτε το “Sport” στο όνομα, την τραχύτητα του βενζινοκινητήρα έως ότου λειτουργεί ως αποτρεπτικό. Με πλήρες γκάζι, το E-CVT στέλνει τις στροφές και τις κρατάει εκεί, φέρνοντας στην καμπίνα άφθονο θόρυβο και το χαρακτηριστικό βουητό των κιβωτίων ταχυτήτων, ενώ η κατανάλωση αυξάνεται πολύ. Σε πλήρη ταχύτητα, μπορείτε να δείτε άνετα πάνω από 9 λίτρα / 100 χλμ. Αυτό δεν ακούει ιδιαίτερα τις εντολές των κουπιών, οι οποίες προσφέρουν έλεγχο σε 6 προεπιλεγμένους τρόπους. Η απόκριση είναι μέτρια, ενώ ειδικά στις αναβαθμίσεις πολλές φορές το λογισμικό δεν ακολουθεί το δεξί “κλικ” πίσω από το τιμόνι.

Γρήγορα, αλλά όχι σπορ

Στην αυτόματη λειτουργία, ωστόσο, η μετάδοση λειτουργεί πολύ καλύτερα. Στο “φύτευση” του δεξιού πεντάλ, η επιτάχυνση είναι γραμμική και χωρίς διακοπή. ο 100 km / h από ακινησία φτάνουν τα 8,0 dl., αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι η πρόσφυση στο πίσω μέρος του καθίσματος από τη ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα, όταν πατάτε σε κίνηση. Άμεση επιτάχυνση, που κάνει το Corolla να μοιάζει με αυτοκίνητο 200+ ίππων.

Όταν θέλετε να μεταφέρετε τη δύναμη του υβριδικού συνόλου με το τιμόνι στριμμένο, αντιμετωπίζετε το σωστό βάρος και ένα απροσδόκητα πρόθυμο μέτωπο στις αλλαγές κατεύθυνσης, με υπερβολική ακρίβεια. Το 2.0 Hybrid μπορεί να ταξιδέψει μίλια στις στροφές, αλλά αισθάνεστε σαν να το κάνετε ως βασική διαδικασία. Η μόνη αντίδραση πάνω από το όριο είναι η αντιστροφή. Το πίσω μέρος δεν βγαίνει από την άσφαλτο, ακόμη και αν το προκαλέσετε. Η ανάρτηση επιτρέπει μικρές κλίσεις, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα οδήγησης, η οποία είναι εξαιρετικά υψηλή ποιότητα παρά το ελαστικά 225/45.

Δείτε επίσης: Πόσο κοστίζει το Toyota Corolla GR Sport στην Ελλάδα;

Τα φρένα χρειάζονται ιδιαίτερη αναφορά, κυρίως λόγω της πολύ καλής αίσθησης του μεσαίου πεντάλ. Παρά την ανάκτηση ενέργειας, δεν έχετε να κάνετε με το σφουγγάρι ή την “τεχνητή” πίεση, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε τα πολύ δυνατά φρένα με ακρίβεια.

Εμφάνιση, υβριδικό σετ, απόδοση, απόκριση γκαζιού, κατανάλωση

(-) Χειροκίνητη λειτουργία E-CVT, κατανάλωση πίεσης και θόρυβος κινητήρα, χώρος αποσκευών, διαμερίσματα πίσω καθίσματος

Καύσιμο
Βενζίνη
Κυβική χωρητικότητα (ml)
1,987
Κύλινδροι / βαλβίδες
4/16
Ταχύτητες
E-CVT
Ισχύς (PS / rpm)
152 / 6.000
Ροπή (Nm / rpm)
190 / 4.400-5.200
Ηλεκτρική ισχύς κινητήρα (PS)
109
Ροπή ηλεκτρικού κινητήρα (Nm)
202
Συνδυασμένη ισχύς (PS)
180
0-100 km / h (dl.)
8.0
Τελική ταχύτητα (km / h)
180
Urban (lt./100 χλμ.)
4.0
Intercity (l / 100 km)
3.6
Μικτή (l / 100 km)
3.9
Εκπομπές CO2 (g / km)
89
Μπροστινή ανάρτηση
Αντηρίγματα MacPherson, δοκό
Πίσω ανάρτηση
Διπλό ψαλίδι, δοκό
Μπροστινά φρένα
Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω φρένα
Δίσκοι
Βοήθεια τιμονιού
Ηλεκτρικός
Μήκος (mm)
4.370
Πλάτος (mm)
1.790
Ύψος (mm)
1.435
Μεταξόνιο (mm)
2.640
Βάρος (kg)
1.415
Χώρος αποσκευών (λίτρα)
313
Αστέρια
(5)
Ασφάλεια ενηλίκων
95%
Ασφάλεια παιδιών
84%
Ασφάλεια πεζών
86%
Βοηθητικά συστήματα
77%
ΠροηγούμενοςΘυμάστε την ταπεινωτική τιμή του Chevrolet Matiz;
ΕπόμενοΤα πρώτα RoboTaxi κυκλοφορούν χωρίς πρόγραμμα οδήγησης (+ βίντεο)

Source