Το Honda S2000 επιστρέφει με τον κινητήρα Type R!

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ακούσει φήμες επιστροφή του S2000, αλλά είναι το πρώτο που έχουμε τόσες πολλές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη επιστροφή του μυθικού Honda.

Δείτε επίσης: Νέα επέτειος 20η επέτειος Honda S2000

Συμφωνώς προς Φορμπς, αναφέροντας μια πηγή μέσα στην ιαπωνική εταιρεία, το S2K έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει – και ακόμη πιο ισχυρό, γρήγορο και θυελλώδες από ποτέ! Η πηγή αναφέρει ότι οι σχεδιαστές θα διατηρήσουν τις αναλογίες πολύ κοντά στο AP1 / AP2, με το μακρύ κάλυμμα, το αιχμηρό παρμπρίζ και το κοντό πίσω μέρος. Η απόδοση του carnewsnetwork μας δίνει τέλεια διάθεση. Το πλαίσιο και το σώμα θα έχουν πολλά μέρη από ανθρακονήματα και αλουμίνιογια να διατηρήσετε το βάρος χαμηλό. Οι πληροφορίες μιλούν ακόμη και για έναν ακριβή αριθμό, στο 1.361 κιλά. Το AP1, για να έχει ένα μέτρο σύγκρισης, ζύγιζε 1.240 kg.

Οι τεράστιες αλλαγές, όπως αναμενόταν, αφορούν αυτό που συμβαίνει κάτω από την κουκούλα. Η κίνηση – ευτυχώς – όχι μόνο θα συνεχίσει να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, αλλά θα τους παρέχει πολύ περισσότερη ισχύ. Ο 2 λίτρα VTEC Turbo Civic Type R είναι ο Νο 1 υποψήφιος για να είναι η καρδιά του νέου S2000, το οποίο αυτόματα ανεβάζει το αυτοκίνητο στο επίπεδο των Toyota Supra και Nissan 400Z! Δεν προσδιορίζεται εάν θα παραμείνει στα 320 άλογα ή θα είναι ισχυρότερο, καθώς και πώς θα μπορούν να το γυρίσουν οι Ιάπωνες κατά μήκος του διαμήκους άξονα. Και μόνο ότι υπάρχει αυτή η βάσιμη φήμη, ωστόσο, αρκεί για να δώσει χρώμα στις γκρίζες μέρες στις οποίες ζούμε.

Διαβάστε επίσης: Ποιο ήταν το πρώτο Honda S2000;

Σύμφωνα με μια πηγή του Forbes, το -ας πάρουμε την πρωτοβουλία να πω- το AP3 αναμένεται να ξεκινήσει σε τέσσερα χρόνια. Υπομονή έως το 2024.

Δείτε επίσης: Το Honda S2000 κρέμεται προφυλακτήρα στην BMW M4 στο «Ring» (+ βίντεο)

Source