Δοκιμές ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας για Rimac C_Two (+ βίντεο)

Η Κροατική εταιρεία συνεχίζει τις τελευταίες δοκιμές ανάπτυξης και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις καταλληλότητας, λίγους μήνες πριν από την επίσημη εμπορική εκτόξευση του ηλεκτρικού Rimac C_Two 1.912 ίππων.

Ως μέρος των απαραίτητων διαδικασιών πιστοποίησης, η Κροατική Rimac electric C_Two πέρασε πρόσφατα μια αρκετά ενδιαφέρουσα δοκιμή στην οποία δοκιμάστηκε η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα του ηλεκτρικού μοντέλου 1.912 ίππων (ElectroMagnetic Compatibility – EMC), η οποία καθίσταται εξαιρετικά σημαντική στον κόσμο. στον μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Η αρχή πίσω από τον έλεγχο της ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον ενδελεχή έλεγχο όλων των ηλεκτρικών μερών του οχήματος, καθώς και τον τρόπο απόδοσής τους στον πραγματικό κόσμο, τόσο από την άποψη των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών τους όσο και από το πώς αντιδρούν όταν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες. Όπως επισημαίνει συνήθως η Rimac, χωρίς αυτές τις δοκιμές, πολλά μέρη του αυτοκινήτου μπορεί να μην λειτουργούν σωστά – από το σύστημα κλιματισμού και ήχου έως συστήματα που λειτουργούν με οδικές υποδομές, όπως κάμερες ταχύτητας και φανάρια. Προς το παρόν, οι ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές μετρώνται σύμφωνα με ένα εγκεκριμένο από την ΕΕ πρότυπο, ECE R10, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την πιστοποίηση οποιουδήποτε νέου μοντέλου.

Rimac C_Two

Στην πράξη, το αυτοκίνητο τοποθετείται σε θάλαμο με ειδικά απορροφητικά και γείωση, έτσι ώστε ο χώρος να είναι εντελώς “κλειστός” από εξωτερικές παρεμβολές – πράγμα που σημαίνει ότι το όχημα μπορεί να ελεγχθεί διεξοδικά, χωρίς να επηρεάζεται η εξωτερική πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο χώρο. αποτελέσματα δοκιμών.

Κατά τη διάρκεια αυτών, το C_Two κινείται σε συγκεκριμένες ταχύτητες και υπόκειται σε επίπεδα ακτινοβολίας μεταξύ 20 MHz και 20 GHz. Σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, ηλεκτρικά συστήματα όπως κλιματισμός, φώτα και υαλοκαθαριστήρες είναι επίσης ενεργοποιημένα για να εκτιμήσουν εάν το αυτοκίνητο λειτουργεί σωστά. Επιπλέον, οι δοκιμές λαμβάνουν επίσης υπόψη τη “συμπεριφορά” και την απόδοση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων οδήγησης, όπως το Range και το Track, για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί ομαλά.

Στο τέλος των δοκιμών, το C_Two αποσυναρμολογείται για να αξιολογήσει όλα τα μεμονωμένα συστήματά του ξεχωριστά και στη συνέχεια το αυτοκίνητο επανασυναρμολογείται και επανασυναρμολογείται στην καμπίνα EMC με ολόκληρη τη διαδικασία να εκτελείται ξανά για να διασφαλιστεί ότι όλα λειτουργούν τέλεια.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

Source