Η VW εγκαταλείπει τα μηχανοκίνητα σπορ

1.381 επιτυχίες άρθρου – Δημοσιεύθηκε: 2/12/2020

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι κλείνει το τμήμα Motorsport για να επικεντρωθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.Ford: ΝΕΑ εποχή σέρβις & ανέπαφων σέρβις. Και με μπόνους αφοσίωσης!

Η κουρτίνα πέφτει στο τμήμα Motorsport της Volkswagen καθώς η εταιρεία ανακοινώνει ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην είσοδο στη νέα εποχή ηλεκτρικής κινητικότητας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τερματίζει όλες τις αγωνιστικές του δραστηριότητες και διαλύει τη διαίρεση της Volkswagen Motorsport GmbH.

Η εταιρεία σημείωσε ότι τα 169 άτομα που εργάστηκαν για τη Volkswagen Motorsport GmbH θα ενσωματωθούν στη Volkswagen AG τους επόμενους μήνες. Ο Δρ Frank Welsch, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Η μεγάλη τεχνογνωσία των εργαζομένων στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από την ID.R θα παραμείνουν στην εταιρεία και θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε μοντέλα παραγωγής».

Η Volkswagen είπε επίσης ότι η παραγωγή του Polo GTI R5 θα σταματήσει στο τέλος του έτους, αλλά ότι θα υπάρξει «μακροπρόθεσμη προμήθεια ανταλλακτικών για το Polo GTI R5 και το Golf GTI TCR έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται με αυτά τα μοντέλα “.

Η εταιρεία αφήνει πίσω του μια ισχυρή κληρονομιά το οποίο περιλαμβάνει τρεις νίκες στο Ράλι Ντακάρ με τον Race Touareg, τέσσερις τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με το Polo R WRC, δύο τίτλους TCR International με το Golf GTI και τρεις τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross με το Polo.

Το τέλος του Volkswagen Motorsport σημαίνει το κλείσιμο του προγράμματος ID.R. Το ηλεκτρικό υψηλής απόδοσης έχει δημιουργήσει πολλά ρεκόρ σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το Pikes Peak και το Nürburgring.

Source