Υπενθυμίζει χιλιάδες plug-in υβρίδια (PHEV) λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς στις μπαταρίες

Η BMW ανακαλεί 26.900 plug-in υβριδικά αυτοκίνητα (PHEV) παγκοσμίως, καθώς υπάρχει πιθανότητα πυρκαγιάς στις μπαταρίες τους που η εταιρεία προμηθεύει από τη Samsung.

Τα μοντέλα που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι: 2-Series Active Tourer, X1, X2, X3, X5, καθώς και εκδόσεις 3, 5, 7 Series. Η ανάκληση περιλαμβάνει επίσης i8 και Μίνι Countryman PHEV. Σύμφωνα με το AutoNews, τα ανακληθέντα μοντέλα χτίστηκαν μεταξύ τους 20 Ιανουαρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, με το 1/3 στα χέρια των ιδιοκτητών και τα υπόλοιπα σε παραστάσεις αυτοκινήτων.

«Εσωτερική ανάλυση έδειξε ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, τα κομμάτια μπορεί να έχουν διεισδύσει στην μπαταρία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής. Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, αυτό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στο εσωτερικό της μπαταρίας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.“, Λέει η BMW.

Οι τεχνικοί της Βαυαρίας θα επιθεωρήσουν τα αυτοκίνητα και οι εργασίες επισκευής θα είναι δωρεάν. Ωστόσο, έως ότου επιθεωρηθούν όλα τα οχήματα που περιλαμβάνονται στην ανάκληση, η εταιρεία εξέδωσε οδηγίες στους ιδιοκτήτες ζητώντας τους να μην τα φορτίζουν και να χρησιμοποιούν μόνο θερμικούς κινητήρες (ICE).

Οι μπαταρίες που παρέχονται σε αυτά τα οχήματα προέρχονται από τη Samsung και φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν εμφανίζεται μόνο σε μοντέλα BMW, αλλά και σε άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν μπαταρίες αυτού του κατασκευαστή στα plug-in υβριδικά μοντέλα τους, όπως η Ford και η Land Rover . θυμάται.

Πηγή

.Source