10 “αθάνατα” μοντέρνα αυτοκίνητα – AutoGreekNews

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ακούσει από τους πατέρες και τους παππούδες μας ότι «αυτό αυτοκίνητο ήταν αθάνατος». Ακόμα και οι νεότεροι γνωρίζουν ότι τα παλιά αυτοκίνητα, ειδικά τα Ιαπωνικά, θα σπάσουν μόνο όταν σκουριάζουν. Φυσικά εκείνη την εποχή τα αυτοκίνητα ήταν πολύ απλά στην κατασκευή και την τεχνολογία, καθώς εκτός από έναν κινητήρα από χυτοσίδηρο δεν είχαν αισθητήρες, οθόνες, ραντάρ, αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα και πολλά μοντέρνα “καλούδια”. Έτσι, δεν είχαν τίποτα να χαλάσουν.

Δείτε επίσης: Τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα των τελευταίων 30 ετών

ο νέα μοντέλα είναι περισσότερο “ευαίσθητος»Και είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν σφάλμα, καθώς είναι φορτωμένα με πάρα πολύ εξοπλισμό. Τώρα, δεν σημαίνει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο χωρίς σύστημα πολυμέσων με οθόνη, καθώς για πολλούς αγοραστές είναι απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς αποτελεί επέκταση του κινητού τηλεφώνου, ενώ περιλαμβάνει πολλές ακόμη λειτουργίες.

Ωστόσο, υπάρχουν μοντέρνα μοντέλα με χαμηλότερη συχνότητα αστοχιών από κάποια άλλα. Η έρευνα που δίνεται σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, μας δίνει μια ιδέα. Ο Βρετανοί Δείκτης αξιοπιστίας είναι μια αξιόπιστη πηγή, καθώς τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς και προέρχονται από μια βάση δεδομένων που μετρά πάνω από 50.000 επεκτάσεις εγγύησης. Ο Άμεση εγγύηση λαμβάνει όλα τα δεδομένα και παρουσιάζει τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας τους τελευταίους 12 μήνες.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα και χειρότερα SUV στην αξιοπιστία

Ας δούμε τι είναι Κορυφαία 10 στη λίστα της συνολικής κατάταξης, που είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο του δείκτη αξιοπιστίας που είναι 100. Στην πρώτη θέση τοποθετούνται μοντέλα που έχουν σταματήσει να πωλούν και αυτό είναι σίγουρα ενδιαφέρον για όσους αναζητούν ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (εδώ παίζει πάντα ένα μεγάλο ρόλος της χρήσης – συντήρηση από τον προηγούμενο κάτοχο).

Η πρώτη στην κατάταξη είναι Toyota iQ (δείκτης 3.00). Μπορεί να μην πουλάει, όπως θα περίμενε η Toyota, αλλά είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο πόλης, χάρη στο πολύ μικρό μήκος των 2.985 mm. Στη δεύτερη θέση είναι ένα αυτοκίνητο με μακρά παράδοση στη μικρή και μεσαία κατηγορία, το Mitsubishi Lancer (4.00). Το τρίτο είναι το Opel Agila (7.00), ή αν προτιμάτε Suzuki Wagon R με μάρκες Opel. Εδώ είναι ένα άλλο αυτοκίνητο με ισχυρή παράδοση στην αξιοπιστία και τη ζήτηση στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, το Hyundai Getz. Τα πρώτα 5 ολοκληρώθηκαν έως Honda Jazz (10.00), το οποίο έχει πολύ χαρούμενους πελάτες, αφού δεν κάνει ζημιές.

Δείτε επίσης: Γιατί τα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι αξιόπιστα;

Στην έκτη θέση τοποθετείται το Hyundai i10 (12.00) με ισχυρό όνομα στην αξιοπιστία και ισχυρές πωλήσεις, τόσο μεταχειρισμένες όσο και νέες. Το έβδομο είναι ένα αυτοκίνητο που σπάνια κυκλοφορεί σε ελληνικούς δρόμους, το Nissan Almera Tino (12.00). Στη συνέχεια είναι ένα άλλο δημοφιλές και αξιόπιστο Hyundai, ο i20, που (όπως το i10), κυκλοφόρησαν στις νέες γενιές τους. Το ένατο είναι ένα πρακτικό και οικονομικό αυτοκίνητο με ιαπωνικό κινητήρα, το Citroen C1 και το δέκατο Σουζούκι Άλτο, με ισχυρή παράδοση στον τομέα της αξιοπιστίας.

Source