Η “ηχητική υπογραφή” του ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV (+ βίντεο)

Πώς ακούγεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο δρόμο; Το Skoda παρουσιάζει τη δική του, φουτουριστική ηχητική έκδοση στο νέο και καθαρά ηλεκτρικό Enyaq iV.

Σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με το σύστημα συναγερμού ακουστικού οχήματος (AVAS) που εκπέμπει – για λόγους ασφαλείας προφανώς – έναν τεχνητό ήχο κατά την οδήγηση στο δρόμο.

Ο ήχος που δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση του Pavel Orendas και της ομάδας του για την περίπτωση του νέου Skoda Enyaq iV ξεπερνά κατά πολύ το αόρατο, στην πραγματικότητα είναι ένα άλλο στοιχείο της ταυτότητας του πρώτου καθαρά ηλεκτρικού μοντέλου της τσεχικής εταιρείας που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW.

Το ηχητικό εφέ είναι προϊόν της συνεργασίας ανθρώπων Skoda με επαγγελματίες συνθέτες, όπως επισημαίνουν συνήθως οι δημιουργοί του νέου Enyaq iV. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές που έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τον ήχο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, η «υπογραφή ήχου» του Enyaq iV έχει μια πολύ πιο ηλεκτρονική και φουτουριστική διάθεση που είναι ιδιαίτερα αισθητή στο δρόμο για να προειδοποιεί τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως είναι οι πεζοί. και ποδηλάτες.

Ο σχετικός ήχος εκπέμπεται από ένα ειδικό σύστημα περιορισμένων ηχείων βάρους και έντασης που είναι ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος του Enyaq iV. Συγκεκριμένα, το ηχείο και τα ηλεκτρονικά που το συνοδεύουν εγκαθίστανται σε ένα μικρό κουτί χωρητικότητας 1 λίτρου που τοποθετείται πάνω από τη μονάδα ψύξης της μπαταρίας μέσω τριών λαστιχένιων δακτυλίων.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο παρακάτω και ακούστε τον ήχο του νέου Skoda Enyaq iV:

Source