Μήπως η Ferrari παραχωρεί επίσης στα EV

Η ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται πλέον στη λίστα πολλών κατασκευαστών, αλλά ο «πεισματάρης» εξακολουθεί να αρνείται αυτόν τον τύπο συστήματος οδήγησης.

Όπως σχεδιάστηκε από τη McLaren ή την Lamborghini, η Ferrari δεν σχεδιάζει να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία στο εύρος της βραχυπρόθεσμα. Πριν από μερικούς μήνες, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Maranello, Enrico Galliera, ένιωθε ότι η τεχνολογία της μπαταρίας δεν είχε εξελιχθεί αρκετά για να το κάνει. Αλλά τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν γρηγορότερα στην αγορά από ό, τι θα ήθελε το Cavallino Rampante.

Κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων και supercars, με περιορισμένη παραγωγή περίπου 10.000 αυτοκινήτων ετησίως, η Ferrari έχει ήδη αλλάξει πορεία και σκοπεύει να επενδύσει στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία SUV. Έτσι, το Purosangue θα κυκλοφορήσει στην αγορά πρώτα, στις αρχές του 2022, με βενζινοκινητήρα V12 και στη συνέχεια με υβριδικό V8. Φυσικά, αυτό δεν θα είναι το πρώτο υβριδικό Ferrari, καθώς το πρώτο κατέχει η LaFerrari με υβριδικό κινητήρα V12 το 2012, ενώ το πρόσφατο SF90 Stradale είναι επίσης επαναφορτιζόμενο.

Ferrari e-SUV
Σχεδιασμός ηλεκτρικού SUV Ferrari από τον Joaquin Obligado.

Ισχυρό ηλεκτρικό SUV
Αργότερα, αναμένονται δύο ακόμη εκδόσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το British Car Magazine, αυτή τη φορά θα είναι 100% ηλεκτρικές. Αυτά τα νέα μοντέλα θα έχουν τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες (είναι ακόμα άγνωστο αν θα είναι ένας ανά τροχό ή δύο ανά άξονα) και θα παράγει 610 άλογα. Η μπαταρία τους θα έχει χωρητικότητα 80 kWh, αρκετή για απόσταση 350 km.

Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τρία χρόνια για να δούμε μια “σιωπηλή” Ferrari στους δρόμους. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το Ferrari F244 δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2024, ενώ το F245 πριν από το 2026.

Ferrari e-SUV
Σχεδιασμός ηλεκτρικού SUV Ferrari από τον Joaquin Obligado.

Source