Παρουσιάζεται το νέο Mazda BT-50 Pick-Up

Η 17η Ιουλίου 2020 θα είναι η ημερομηνία που η Mazda θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα γενιά του BT-50, το Pick-Up που θα βασιστεί τώρα στο νέο Isuzu D-Max και όχι στο Ford Ranger.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Mazda έχει μια μακρά ιστορία που ασχολείται με τη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων, ειδικά με το Pick-Up, αφού το πρώτο σχετικό μοντέλο του παρουσιάστηκε στα 1930.
Κατά τη σύγχρονη ιστορία του, το BT-50 ήταν ο κύριος εκπρόσωπός του στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά, όπου τα μερίδια της εταιρείας σε αυτήν την κατηγορία ήταν από τα υψηλότερα που η Mazda πέτυχε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Η πρώτη γενιά του BT-50 κυκλοφόρησε το 2006 και το 2001 ακολούθησε η 2ηο τη γενιά του. Και οι δύο υιοθέτησαν κοινά μηχανικά εξαρτήματα με τις αντίστοιχες γενιές Ford Rangers.
Τώρα, η Mazda, η οποία επέστρεψε εμπορικά στη χώρα μας, αναμένεται να παρουσιάσει παγκοσμίως το νέο -3ο– παραγωγή BT-50 και έχει ήδη ανακοινώσει ότι αυτό θα συμβεί στις 17 Ιουλίου.
Με βάση αυτά που μπορούμε να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο Mazda Pick-Up δεν θα σχετίζεται πλέον με το Ford Ranger αλλά με τη νέα γενιά Isuzu D-Max, η οποία αναμένεται επίσης να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά. σύντομα.
Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη του, είναι σαφές ότι, για τις αγορές της ΕΕ τουλάχιστον, θα υιοθετήσει τον τετρακύλινδρο κινητήρα ντίζελ RZ4E-TC GEN2 των 1,9lt. η οποία αποδίδει ροπή 150 hp και 350 Nm, η οποία συνδυάζεται με εξατάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.
Ταυτόχρονα, ανάλογα με την αγορά, ο πετρελαιοκινητήρας 3,0 λίτρων 4JJ3-TCX θα είναι διαθέσιμος. που αποδίδει 190 ίππους και 450 Nm ροπής, ωστόσο δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει η πιθανότητα να δούμε αυτόν τον κινητήρα με το νέο BT-50 στην ελληνική αγορά, εάν και πότε αποφασιστεί να εισαχθεί.
Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο του αμαξώματος και του εσωτερικού αναμένεται να τροποποιηθεί σημαντικά σε σύγκριση με το παρελθόν.
Περισσότερα την επόμενη εβδομάδα…

Source