Τουρκικό GP – FP1 / FP2: Verstappen γρηγορότερα λόγω έλλειψης έλξης

Στο δόλιο πάρκο της Κωνσταντινούπολης, ο Max Verstappen έθεσε τον ταχύτερο χρόνο μετά τις δύο πρώτες δωρεάν δοκιμαστικές διαδικασίες, με τους οδηγούς να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Στη διάρκεια ΠΠ1, οι οδηγοί αντιμετώπισαν τη νέα άσφαλτο στην πίστα, η οποία γλίστρησε και οδήγησε σε πολλούς διαδρόμους και σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικές ώρες.

Χαρακτηριστικά, οι δύο Mercedes τερμάτισαν στην 9η και 15η θέση, ενώ οι πρώτες τρεις ολοκληρώθηκαν από τους Verstappen, Albon και Leclerc, οι οποίοι κινήθηκαν περίπου 10 δευτερόλεπτα πιο αργά από το ρεκόρ του 1:24.

Τέλος, ο Carlos Sainz είχε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά της μονάδας ισχύος της Renault στην πλάτη του. Η McLaren έκανε κάποιες αλλαγές στο διάστημα, χωρίς ο Ισπανός να δεχτεί ποινή.

ο ΠΠ2 οι συνθήκες της πίστας βελτιώθηκαν, με την πρόσφυση να αυξάνεται, μετά την πρώτη μισή ώρα της απογευματινής διαδικασίας.

Τότε οι οδηγοί άρχισαν να δοκιμάζουν το μαλακό καουτσούκ για τους γρηγορότερους γύρους τους. Σε αυτή τη φάση της περιόδου, ο Verstappen πήρε το προβάδισμα, με τον Leclerc και τον Bottas να τον ακολουθούν, αλλά με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Η συνολική κατάταξη επηρεάστηκε από την έλλειψη έλξης και τα συγκεκριμένα προγράμματα που έτρεξαν οι ομάδες. Ο Albon ακολούθησε την 5η θέση, ο Kvyat και ο Gasly ήταν υψηλοί (με το AlphaTauri να έχει ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης), ενώ οι Vettel, Stroll και Norris έκλεισαν στην πρώτη δεκάδα.

Στις προσομοιώσεις αγώνων, το ελαστικό που επέλεξαν οι περισσότεροι οδηγοί ήταν το μεσαίο ελαστικό, καθώς το σκληρό ελαστικό δεν πίεσε αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θερμοκρασία λειτουργίας και έλξη.

Το FP3 ξεκινά αύριο, Σάββατο, στις 11:00, ενώ οι προκριματικοί έχουν προγραμματιστεί για 14: 00._DDM.

Source