Το Ράλλυ της Ακρόπολης επιστρέφει στο WRC

2.515 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/12/2020

Οι εθνικοί αγώνες μας επιστρέφουν επισήμως στις εκθέσεις WRC μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του WRC Promoter.Ford: ΝΕΑ εποχή σέρβις & ανέπαφων σέρβις. Και με μπόνους αφοσίωσης!

Η επιστροφή του Ράλλυ της Ακρόπολης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι γεγονός, με τις σχετικές λεπτομέρειες που αναφέρονται σε Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Οργανώσεων Αυτοκινήτων, Τάκη Πουρνάβρο Τζόνα Σίμπελ.

Το παρόν Μνημόνιο ορίζει τους όρους της συνεργασίας του Διοργανωτή με την Οργανωτική Επιτροπή, σχετικά με την παρουσία του Ράλι Ακρόπολης στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), ως εναλλακτικός αγώνας για το 2021. Ταυτόχρονα, περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί, σε μόνιμη βάση, η παρουσία του εθνικού μας αγώνα στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ τα επόμενα χρόνια (μετά την απαραίτητη αξιολόγηση της οργανωτικής δομής και της προγραμματισμός του αγώνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εν μέσω μιας πανδημίας, αρκετοί αγώνες είναι ασαφείς εάν θα πραγματοποιηθούν, ενώ το Σουηδικό Ράλλυ, που θα διεξαχθεί τον επόμενο Φεβρουάριο, έχει ήδη ακυρωθεί. Επομένως, είναι πιθανό να έχουμε περισσότερες εξελίξεις με τον ερχομό του νέου έτους. Επιπλέον, ακόμη και πριν από λίγους μήνες, οι αγωνιστικές ομάδες της Toyota και της Hyundai το έκαναν δοκιμές σε ειδικούς χωματόδρομους της χώρας μας σε προετοιμασία για το Ράλλυ της Τουρκίας.

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του WRC Promoter, Jona Siebel:

Λευτέρης Αυγενάκης: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και στους φίλους της Motor Sports. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά μας, τονίσαμε ότι θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της χώρας μας, όσον αφορά το μηχανοκίνητο αθλητισμό , στη θέση που του αξίζει. Η σημερινή συμφωνία βάζει το Ράλλυ της Ακρόπολης εκεί που πραγματικά ανήκει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του WRC Promoter για την εξαιρετική συνεργασία και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σχέδιό μας, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής που εργάστηκε μεθοδικά για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από σήμερα, ξεκινά η προσπάθεια οργάνωσης του κορυφαίου αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων των μηχανοκίνητων σπορ στη χώρα μας “.

Jona Siebel: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ράλλυ της Ακρόπολης είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι – ο ιδρυτικός αγώνας του ιδρύματος από το 1973.
Είμαστε ενθουσιασμένοι με το επίπεδο υποστήριξης και δέσμευσης από τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι θα δούμε την επιστροφή του αγώνα στο WRC το συντομότερο δυνατό, είτε ως αναπληρωματικός αγώνας το 2021 είτε ως κανονικός αγώνας στο το πρόγραμμα 2022. “

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή Μηχανοκίνητων Αθλητικών Οργανώσεων, που ιδρύθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της για την προετοιμασία του Ράλλυ της Ακρόπολης, ενώ σήμερα διαμορφώνει τους χώρους που θα φιλοξενήσει .

Η Motorsport Greece αποτελείται από στελέχη που έχουν μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διαγωνισμούς, στελέχη ΟΜΑΕ, οδηγούς αγώνων, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και γενικά εμβληματικές προσωπικότητες από τον χώρο των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Source