Τα ηλεκτρικά Jeep, FIAT και Alfa Romeo θα κατασκευάζονται στην Πολωνία

Η FCA θα επενδύσει 203 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο Tychy στην Πολωνία, όπου θα κατασκευαστούν νέα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα Jeep, Fiat και Alfa Romeo, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Πολωνίας Jaroslaw Gowin.

Η επένδυση έρχεται ως ώθηση στην αναδυόμενη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία ελπίζει ότι η μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσε να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία της να καλύψει τους περιφερειακούς της αντιπάλους, όπως η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία.

“Σύγχρονα, υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα των εμπορικών σημάτων Jeep, FIAT και Alfa Romeo θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τη γραμμή παραγωγής της Tychy το 2022”, έγραψε ο Gowin στο Twitter. Ο Gowin είπε ακόμη ότι θα υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στο εργοστάσιο στο μέλλον, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η Fiat Chrysler δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου ξεκίνησαν στα τέλη του 2020. Το εργοστάσιο στο βιομηχανικό νότο της Σιλεσίας της Πολωνίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της εταιρείας και απασχολεί σήμερα περίπου 2.500 άτομα.

Η Fiat Chrysler είπε ότι στόχος ήταν να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του πρώτου από τα τρία νέα μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων για τις μάρκες του ομίλου το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο 2018-2022, η FCA έχει δεσμευτεί να επενδύσει 9 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρονική κινητικότητα ως μέρος των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επενδυτικά σχέδια.

Source