Το 1,5 λίτρο βγαίνει. ντίζελ από τη Mercedes-Benz

Ολα μικρά και μεσαία μοντέλα του Mercedes-Benz (εξαιρουμένων των SUV), όπως Μια τάξη, ο B-Class και το CLA, διαθέσιμο στα βασικά τους ντίζελ εκδόσεις με 1.500 ares 109 και 116 ίππων. Αυτό το μηχανικό σετ προέρχεται Renault και διακρίνεται για την πολύ πολιτισμένη λειτουργία του, τα αυξημένα αποθέματα ροπής και τη χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2

Δείτε επίσης: Δοκιμή Mercedes-Benz CLA Coupe 180 d 7G-DCT

Αυτό το 4-κύλινδρο, 8-βαλβίδα μηχανικό σετ 1,461 ml της γαλλικής μάρκας (Blue dCi), σύντομα θα “σβήσει” από τη γκάμα των μοντέλων της Mercedes. Σύμφωνα με αναφορές από τη Στουτγκάρδη, λέγεται ότι αυτός ο κινητήρας ντίζελ θα αντικατασταθεί από 2,0 λίτρα. που θα αναπτυχθεί από την ίδια τη Mercedes-Benz. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μικρό πετρέλαιο αντικαταστάθηκε από ένα μεγαλύτερο, όπως έκανε ο όμιλος VW με το 1.6 TDI, το οποίο διέκοψε με νεότερα μοντέλα και αντικαταστάθηκε από τα πιο προηγμένα 2.0 TDI (π.χ. Golf, Leon και Οκταβία).

Ο νέος κινητήρας ντίζελ τους 1,951 ml έχει ήδη τοποθετηθεί στη νέα γενιά του Mercedes GLA και στο GLB. Ο η βασική έκδοση παράγει 116 ίππους (όπως τα 1.500 hp), αλλά με περισσότερη ροπή (280 Nm έναντι 260 Nm) και με Αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων στάνταρ (αντί για 7 ταχύτητες). Διατίθεται επίσης σε άλλες εκδόσεις ισχύος με 150 και 190 ίππους, καθώς και τετρακίνηση.

Δείτε επίσης: Ευφυής απόδοση με Mercedes-Benz EQ Power

Η Mercedes-Benz A-Class, B-Class και CLA με αυτόν τον νέο πετρελαιοκινητήρα αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη νέα χρονιά. Από τη συνεργασία με τη Renault, θα παραμείνει το αποδοτικό σετ κινητήρα 1.3 TCe, το οποίο προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις ισχύος και σε πολλά μοντέλα και των δύο εταιρειών.

Source