75 χρόνια από τη γέννηση του Volkswagen Beetle

Ξεκίνησε ως έργο κύρους πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν το Volkswagen Τύπος 1 της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 1945, μετά την εξαγορά της Volkswagenwerk GmbH από τη βρετανική στρατιωτική κυβέρνηση.

Το εργοστάσιο της εταιρείας είχε πληγεί σοβαρά από τον πόλεμο κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά μια παραγγελία από τη βρετανική στρατιωτική κυβέρνηση για 20.000 οχήματα τον Αύγουστο του 1945 βοήθησε στη γέννηση του θρυλικού Beetle.

Είναι το δεύτερο best-seller στον κόσμο. Τον Δεκέμβριο του 1945, κατασκευάστηκαν συνολικά 55 αυτοκίνητα και ένα χρόνο αργότερα η μηνιαία παραγωγή ενοποιήθηκε περίπου. Αυτό συμβαίνει επειδή υπήρχε πρόβλημα με την προμήθεια πρώτων υλών.

Το 1947 η Volkswagen εισήγαγε ένα σύστημα εξυπηρέτησης πωλήσεων και μεταπωλήσεων και άρχισε να εξάγει το Beetle εκτός Γερμανίας. Το 1949, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Opel Heinz Nordhoff διορίστηκε διαχειριστής τοποθεσίας με την παραγωγή να αυξάνεται δραματικά την επόμενη δεκαετία.

Το πρώτο εκατομμυριοστό αυτοκίνητο έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης το 1955, 10 χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής του τύπου 1.

Από εκεί, ο μύθος Beetle εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ως το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Μέχρι η Toyota να πάρει το στέμμα με το Corolla που συνεχίζεται.

Η Volkswagen ολοκλήρωσε την παραγωγή της VW Beetle το 2003 στο Μεξικό, μετά την κατασκευή 21.529.464 αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 15,8 εκατομμυρίων στη Γερμανία.

Source