Το Renault Clio V6 έκλεισε στις 20!

Τι είδους μηχανικοί της Renault Sport κάνουν να θέλουν να βγάλουν το πίσω κάθισμα του Clio και να το αντικαταστήσουν με έναν μεγάλο κινητήρα V6; 20 χρόνια μετά την εμφάνιση του Renault 5 Turbo, ήθελαν να συνεχίσουν το θρυλικό αυτοκίνητο ράλι; Ή ασφαλίστε τους απογόνους της Renault Spider; Ωστόσο, κρίνοντας από τα γεγονότα τότε και τώρα, ένα μοντέλο όπως το Clio V6 δεν μας εντυπωσιάζει όταν προέρχεται από έναν κατασκευαστή που για τη «διασκέδαση» του έκανε εξωφρενικούς κινητήρες, όπως το Renault Espace F1. Άλλες φορές, άλλοι τρόποι, θα μας πείτε…

Σε κάθε περίπτωση, το Clio V6 εμφανίστηκε ως πρωτότυπο και έκανε το ντεμπούτο του στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο του 1998, για να εκτιμήσει την αντίδρασή του. Η αίσθηση που προκλήθηκε από το αυτοκίνητο οδήγησε τα κορυφαία μυαλά του Billancourt να εξετάσουν την εμπορική κυκλοφορία αυτού του μοναδικού Clio. Που πήρε το πράσινο φως για παραγωγή τον Ιούλιο του 1999.

Πρωτότυπο Renault Clio V6
Το πρωτότυπο Clio V6 παρουσιάστηκε στο Mondial de Paris το 1998 για να μετρήσει τη διάθεση του κοινού.

Ωστόσο, καθώς το έργο έπρεπε να αναβαθμιστεί γρήγορα, το Clio V6 δεν σχεδιάστηκε εσωτερικά. Ανατέθηκε από τον Βρετανό ειδικό TWR, αρκτικόλεξο για τον Tom Walkingshow Racing, τότε ιδιοκτήτη της ομάδας της Arrows Formula 1 Η παραγωγή V6 θα εξασφαλιστεί σε λιγότερο από 18 μήνες. Τέλος, μετά από μια μικρή καθυστέρηση, το Clio-beast θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2000

Σε μια πολύ υψηλή τιμή στην Ευρώπη, που πλησιάζει σήμερα το ισοδύναμο των 50 χιλιάδων ευρώ, το Clio V6 κοστίζει όσο ένα Porsche Boxster. Η συναρμολόγηση του αυτοκινήτου έγινε ξανά από την TWR, στις εγκαταστάσεις της στο Uddevala, Σουηδία, με ρυθμό 12 τεμαχίων την ημέρα. Ένα ποσοστό που διπλασιάστηκε γρήγορα για να καλύψει την αρχικά υψηλή ζήτηση. Γιατί όμως το Clio V6 ολοκλήρωσε τη Φάση 1 μόλις δύο χρόνια αργότερα με 1.513 αυτοκίνητα προς τιμήν του;

Renault Clio V6 Φάση 1
Ο σχεδιασμός των φαντασμάτων αποκαλύπτει τον τεχνικό λόγο για τον οποίο το Clio V6 «αναγκάστηκε» να αυξήσει δραστικά τα κομμάτια, ειδικά τα πίσω.

Η γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Clio V6 οφείλεται στο γεγονός ότι το αυτοκίνητο χαρακτηρίστηκε ως “απογοητευτικό”. Ο Τύπος το θεωρούσε «μαλακό»! Και πώς δεν θα μπορούσε να είναι, καθώς ο κινητήρας 3-λίτρων V6 ήταν ο ίδιος PRV κάτω από το καπό του Avantime, με μόλις 20 επιπλέον ιπποδύναμη.

Δύναμη που δεν υποχώρησε στο ύψος των περιστάσεων ή, για να το θέσω καλύτερα, σε αυτό που η σχεδόν άγρια ​​σιλουέτα του σάς επιτρέπει να υποθέσετε: Αθλητική σωματική διάπλαση και εξαιρετικά φαρδιά κομμάτια

Renault Clio V6 Φάση 1
Η πρώτη φάση του Renault Clio V6, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την TWR, παρήγαγε 230 ίππους, πολύ μακριά από τη δύναμη που υποσχέθηκε η Renault Sport στο πρωτότυπο.

Σε κάθε περίπτωση, το πρωτότυπο του 1998 υποσχέθηκε 250 ίππους. Έτσι έλειπε άλλες 20 άριες. Αυτή η αποτυχία πρέπει αναμφίβολα να κατηγορηθεί για την πολύ σύντομη εξέλιξη. Το 2002, οι μηχανικοί συνέχισαν το έργο για να διορθώσουν τα λανθασμένα κείμενα. Και αυτή τη φορά, η ομάδα εργασίας δεν ήταν Βρετανός, αλλά η ίδια η Renault Sport.

Η TWR ήταν πλέον εντελώς εκτός παιχνιδιού και η παραγωγή ανατέθηκε εκτός εργοστασίου στο εργοστάσιο Dieppe της Alpine, όπου τα Renault Clio RS και Clio V6 Trophy έχουν επίσης συναρμολογηθεί από το 1999.

Renault Clio V6 Φάση 2
Ο επαναπατρισμός της δεύτερης φάσης Clio V6 έφερε μαζί του την πολυπόθητη αύξηση ισχύος, καθιστώντας το Billancourt super hatchback ένα άθλημα πρώτης γραμμής.

Clio V6 Φάση 2: 255 ιπποδύναμη και 250 km / h
Στο Renault Clio V6 Phase 2, η ισχύς του εξακύλινδρου κινητήρα αυξήθηκε σε 255 άλογα. Και παρά την αύξηση βάρους 65 kg – από 1.335 σε 1.400 – η απόδοση βελτιώθηκε σημαντικά. Ο τελικός αυξήθηκε από τα 235 στα 250 km / h, φυσικοποιώντας τον πολίτη Clio άλλου κόσμου, όπου μπορούσε να κυνηγήσει γερμανούς αθλητές στο σπίτι. Το ίδιο συνέβη στις επαναλήψεις αλλά και στις επιταχύνσεις από ακινητοποίηση, όπου η Φάση 2 χρειάστηκε 5,8 “για το σπριντ 0-100 km / h σε σύγκριση με 6,4” της Φάσης 1.

Εκτός από το ανανεωμένο ρύγχος και τα πίσω φώτα λευκού κύκλου, για να ταιριάζει με το τυπικό Clio II που θα μπορούσε να αγοράσει ο καθένας, το Clio V6 Phase 2 φορούσε τροχούς 18 ιντσών σε σύγκριση με τους τροχούς του προηγούμενου 17 ”. Σημειώστε επίσης ότι η χρωματική παλέτα του Clio V6 Phase 2 έδωσε μια ευρεία επιλογή, με 13 χρώματα στον κατάλογο! Και σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για αυτό το αυτοκίνητο που περνά στην τάξη των νεαρών, σήμερα ένα κομμάτι κοστίζει μεταξύ 35 και 55 χιλιάδων ευρώ. Η τιμή καθορίζεται προφανώς από την κατάσταση του αυτοκινήτου, τα χιλιόμετρα και φυσικά αν είναι η Φάση 1 ή 2, με προφανώς το Clio V6 του δεύτερου να είναι πιο ακριβό.

Renault Clio V6 Φάση 2
Η αναβάθμιση που ήρθε με τη δεύτερη φάση του αυτοκινήτου, υιοθέτησε πίσω φώτα παρόμοια με το τυπικό Clio σε μια επιλογή επικοινωνίας, το V6 μοιάζει με το Clio που θα μπορούσε να αγοράσει ο καθένας.

Χωρίς συνέχεια …
Πριν από δεκαπέντε χρόνια, το Clio V6 Phase 2 εξαφανίστηκε από τη σειρά Renault χωρίς κληρονόμο. Το 2016, το πρωτότυπο RS 16 27 ίππων προσπάθησε να αναζωπυρώσει τη φλόγα “Clio” στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Αλλά η ιστορία δεν επαναλήφθηκε. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια πρωτοποριακή μελέτη σχεδιασμού, καθώς η παραγωγή των 500 αυτοκινήτων που ανακοίνωσε η Renault παρέμεινε απλώς μια «ανακοίνωση. Μια υπόσχεση χωρίς συνέχεια και, παρεμπιπτόντως, η τελευταία.

Βλέπετε, το υπάρχον Renault Clio V δεν πληροί τις προϋποθέσεις για έκδοση RS. Έτσι, το γαλλικό supermini θα πρέπει να είναι ικανοποιημένο στην κορυφαία του έκδοση για να φορέσει απλά το σήμα “Alpine Line”.
Renault Clio V6 Φάση 2

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομική κατάσταση κάθε εταιρείας παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοια έργα. Η κατανομή των χρηματοοικονομικών και άλλων πόρων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή μοντέλων ειδικού σκοπού και περιορισμένης παραγωγής – κατά συνέπεια αμφίβολης κερδοφορίας, απαιτείται είτε από πλούσιες εταιρείες είτε αεροπορικώς. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλούσια Toyota επέλεξε να κατασκευάσει το GR Yaris 261 ίππων, με ένα εξαιρετικό τρίθυρο αμάξωμα και τετρακίνηση. Εφόσον γνωρίζετε ότι «υπάρχει χρήμα»…

Source