Πρεμιέρα για το νέο Citroen e-Jumpy

Η ηλεκτρική έκδοση “e-Jumpy” του γαλλικού Medium Van έχει παρουσιαστεί επίσημα και θα κυκλοφορήσει σε διάφορες αγορές της ΕΕ έως το τέλος του 2020, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής.

ELECTRIC MOTION & Professional: Νέα μοντέλα, τιμές, δίκτυο φόρτισης με 1 κλικ!

Στο πλαίσιο της στρατηγικής “Εμπνευσμένος με ΥπέρΗ Citroen, η οποία έχει αναπτυχθεί για τη βιομηχανία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, στα τέλη του τρέχοντος έτους, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε διάφορες αγορές της ΕΕ (και στην Ελλάδα, εκτός απροσδόκητα), η καθαρά ηλεκτρική έκδοση “e-Jumpy” του Medium Van της . Αργότερα θα ακολουθήσει αντίστοιχα μιΑλτης και μιΜπερλίνγκο με σκοπό, εντός του 2021 να είναι σε θέση να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλους τους εκπροσώπους της γκάμας των επαγγελματικών οχημάτων της.
Προκειμένου να ικανοποιηθούν πλήρως οι απαιτήσεις χρήσης που περιλαμβάνουν π.χ. αστικές διανομές με μηδενικές εκπομπές, το νέος μιΝευρικός θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές όσον αφορά τη χωρητικότητα της μπαταρίας, εξασφαλίζοντας μέγιστη αυτονομία 230 km (50kWh) ή 330 km (75kWh) αντίστοιχα.

Πολλαπλές εκδόσεις και εξαιρετική απόδοση

Το e-Jumpy με την μπαταρία των 50kWh θα είναι για τις εκδόσεις αμαξώματος XS και M, ενώ οι εκδόσεις M & XL θα είναι εξοπλισμένες με μπαταρία 75kWh αντίστοιχα.
Με μήκος σώματος 4,6μ. Στη βασική έκδοση XS, το e-Jumpy θα μπορεί να υποστηρίζει φορτία με όγκο έως 5,1 χλμ. (έως και 6,6 χλμ. στις εκδόσεις XL σε συνδυασμό με το σύστημα Moduwork), είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη και με μεγάλη επιλογή χώρου φόρτωσης στην κατηγορία του. Ταυτόχρονα, το μέγιστο ύψος 1,9μ., Το καθιστά ιδανικό για χρήση ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους όπως. τα υπόγεια πάρκινγκ.
Όσον αφορά το μη μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που θα μπορεί να υποστηρίζει το e-Jumpy, θα κυμαίνεται από 1.000 – 1.275 κιλά, σε όλες τις εκδόσεις αμαξώματος, ανάλογα φυσικά με το μέγεθος της μπαταρίας.
Το νέο Citroen e-Jumpy τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 hp (100kW) με ροπή 260 Nm που προσφέρει μέγιστη ταχύτητα έως και 130 km / h.
Ταυτόχρονα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προτύπων όσον αφορά τη λειτουργία του συστήματος μετάδοσης και πιο συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

  • Κανονικός: Με στόχο τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας σε συνδυασμό με τη βέλτιστη απόδοση του ηλεκτροκινητήρα.
  • Οικο: Με στόχο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας που επιτυγχάνεται μειώνοντας την απόδοση του συστήματος θέρμανσης / κλιματισμού και του κινητήρα (ισχύς, ροπή).
  • Εξουσία: Εξασφαλίζει ότι το όχημα μπορεί να κινείται με πλήρες φορτίο με ρυθμούς που αντιστοιχούν στη λειτουργία “Κανονικός».

Source