Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας: Σταθερό προβάδισμα του Σόρντο (+ βίντεο)

Ο 6ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το χώμα Ράλι Ιταλία-Σαρδηνία συνεχίστηκε σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Η δομή της ημέρας ήταν παρόμοια με χθες, καθώς η αρχή έγινε με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, μεταξύ των οποίων δεν υπήρχε υπηρεσία. Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιλάμβανε μια επανάληψη των δύο ειδικών σταδίων που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, πριν τα πληρώματα επέστρεψαν στο Αλγκέρο για βραδινή υπηρεσία και ανοικοδόμηση.

Ντάνι Σόρντο

Μετά τη συμπλήρωση της δεύτερης και μεγαλύτερης ημέρας του αγώνα, που αποτελείται από 6 ειδικά στάδια 101,69 χλμ., Ο Dani Sordo-Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά. Οι νικητές του περασμένου έτους σημείωσαν μία φορά τον ταχύτερο χρόνο και χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους για να διαχειριστούν σωστά τα ελαστικά τους και να μην απειληθούν, έχοντας μια διαφορά 27,4 “. Ο Sordo επικεντρώθηκε στον δικό του αγώνα και την προσφορά πόντων στην ομάδα του για το Manufacturer ‘Championship, χωρίς να αποπροσανατολιστεί από τη μάχη για τη δεύτερη θέση, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να τον επηρεάσει επίσης. Για να συμβεί αυτό, ο Neuville θα πρέπει να καταργήσει τη δεύτερη θέση για να δει εάν θα δοθεί εντολή στον Andrea Adamo να αλλάξει θέσεις μεταξύ των δύο συνεργείων της Hyundai.

Sebastien Ogier

Αυτή η πιθανότητα δεν φαίνεται εφικτή αυτή τη στιγμή, καθώς στη δεύτερη θέση είναι οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), με διαφορά 1,5 “από τους Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC). Τα δύο πληρώματα που μας έδωσαν μια αξέχαστη μάχη για να κερδίσουμε το Ράλι της Σαρδηνίας 2018, κάνουν το ίδιο φέτος. Η μέρα ξεκίνησε με διαφορά 0,8 “υπέρ του πληρώματος της Hyundai, ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης θέσης άλλαξε τα χέρια 3 φορές, τη στιγμή που η διαφορά μεταξύ Ogier-Ingrassia και Neuville-Gilsoul δεν ξεπέρασε σε κανένα σημείο 3” “. Στην τελευταία ειδική φάση, μια εξαιρετική παράσταση από τον Ogier, που σκόραρε 4 φορές τον ταχύτερο χρόνο σήμερα, έδωσε τη δεύτερη θέση στον Γάλλο, με πολύ μικρή διαφορά από τον Βέλγο.

Thierry Neuville

Και οι δύο αναμένεται να δώσουν το καλύτερο αύριο. Από τη μία πλευρά, ο Ogier, ο οποίος έχασε λίγο χρόνο σήμερα όταν ο κινητήρας του έκλεισε, αλλά γενικά, ήταν ο γρηγορότερος οδηγός της ημέρας, θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, για να μειώσει τη διαφορά σκορ από τον συμπαίκτη του, Elfyn Evans. Από την άλλη πλευρά, ο Neuville, ο οποίος έκανε επίσης ένα μικρό λάθος στην τελευταία ειδική φάση, ενδεικτικός του οριακού ρυθμού και των δύο, αρχικά θέλει να είναι μπροστά από τον Ogier για να κερδίσει όσο περισσότερους πόντους μπορεί για τον ίδιο και την ομάδα του από τότε και η μάχη στο πρωτάθλημα οικοδόμων είναι υπέροχη. Αν και το καταφέρει και η διαφορά το επιτρέπει, δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα αλλαγής θέσης με τον Σορντό, αλλά προς το παρόν, αυτό το σενάριο φαίνεται δύσκολο και μακρινό.

Elfyn Evans

Ο Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) παρέμεινε στην 4η θέση, μακριά από τη μάχη για το βάθρο, αλλά και από προβλήματα. Οι ηγέτες των βαθμολογιών προσπάθησαν να μείνουν κοντά στις «συγκρουόμενες πλευρές» αλλά δεν πέτυχαν, καθώς μικρές λεπτομέρειες σε κάθε ειδική διαδρομή τους άφησαν λίγο πίσω. Ωστόσο, οι Βρετανοί της Toyota έχουν φροντίσει να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις απώλειες, καθώς εάν παραμείνουν στην 4η θέση, θα κερδίσουν πόντους που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι αργότερα.

Teemu Suninen

Ωστόσο, ο Evans-Martin δεν μπορεί να είναι εφησυχασμένος, καθώς στην 5η θέση και με διαφορά 8,5 “, ακολουθούν οι Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC). Ο Φινλανδός, ο οποίος τερμάτισε χθες στη δεύτερη θέση, απέτυχε να παραμείνει στη μάχη στο βάθρο, καθώς ήταν ο μεγάλος ηττημένος το Σάββατο. Σε αυτό, εκτός από τον γρήγορο ρυθμό των αντιπάλων του, ένα πρόβλημα με το χειρόφρενο στα πρώτα ειδικά στάδια της ημέρας, που του κόστισε χρόνο, έπαιξε επίσης ρόλο. Δυστυχώς για το M-Sport, η μέρα δεν πήγε καλά, καθώς η Esapekka Lappi-Janne Ferm, που είχε φύγει χθες με πρόβλημα κινητήρα, δεν ξεκίνησε καν. Επιπλέον, ο Gus Greensmith-Elliott Edmondson έφυγε από την απλή διαδρομή μετά την τρίτη ειδική διαδρομή της ημέρας, επειδή η ζώνη δυναμό κόπηκε αφού χτύπησε μια μεγάλη πέτρα που προκάλεσε ζημιά στην προστατευτική ποδιά και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο, έκαναν σταθερή αγώνας.

Οτ Τανάκ

Αυτή η εξέλιξη, έφερε στην 6η θέση Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές που ξεκίνησαν τρίτοι στο δρόμο το πρωί, δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν πολλά λόγω του χθεσινού προβλήματος με την αναστολή, οπότε περιορίστηκαν στην αποφυγή προβλημάτων , περιμένοντας στις ατυχίες εκείνων που βρίσκονται μπροστά και μακροπρόθεσμα, το Power Stage του αύριο .. Η προσπάθειά τους παρεμποδίστηκε, όταν στη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας η Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) άφησε την έξοδο, που δεν θα Επανεκκίνηση αύριο, ως αποτέλεσμα, οι Εσθονοί βρίσκονται στο δεύτερο δρόμο για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με τον Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Hyundai i20 Coupe WRC) στην 7η θέση, με τον νεαρό Γάλλο να συνεχίζει την απαιτητική διαδικασία μάθησης με αυτοκίνητο. WRC.

Jari Huttunen

Η εγκατάλειψη 4 αυτοκινήτων WRC έφερε στα κορυφαία 3 αυτοκίνητα R5 ή Rally2, όπως θα έπρεπε να συνηθίζουμε να τα καλούμε. Κορυφαία από αυτά, μετά από μια μέρα που μετατράπηκε σε αγώνα επιβίωσης για τα πληρώματα αυτών των αυτοκινήτων, είναι οι Φινλανδοί Jari Huttunen-Mikko Lukka (Hyundai i20 R5), που βρίσκονται στην 8η θέση στη γενική κατάταξη και πρώτη στην WRC 3. A τοποθετήστε πιο πίσω γενικά και WRC 3, με διαφορά 10,5 “από την κορυφή είναι οι Poles Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepanjak (Skoda Fabia Rally2 evo). Σημειώστε ότι ο Oliver Solberg-Aaron Johnston (Skoda Fabia Rally2 evo) ήταν υπεύθυνος για το WRC 3 και έφυγε. Πριν από αυτό, είχαν αρχικά χάσει χρόνο από οκλαδόν, αλλά ανέκτησαν προσωρινά το προβάδισμα στην προτελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας, πριν αποκλειστούν αμέσως μετά την έξοδο.

Πόντος Tidemand

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώνεται από τον Σουηδό Pontus Tidemand-Patrik Barth (Skoda Fabia Rally2 evo-Toksport), οι οποίοι συνεχίζουν να ηγούνται στο WRC 2. Σε αυτήν την κατηγορία, υπάρχει μια μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση, όπου ο Eyvind Brynildsen-Ilka Minor (Το Skoda Fabia Rally2 evo-Toksport) έχουν διαφορά μόλις 0,4 “από το Ole Christian Veiby-Jonas Andersson (Hyundai NG i20 R5 – Hyundai Motorsport N).

Τομ Κρίστενσον

Ο Tom Kristensson-Joakim Sjoberg, ο οποίος μαζί με τον δεύτερο στην κατάταξη, Fabrizio Zaldivar-Fernando Mussano, είναι τα μόνα πληρώματα που δεν έχουν φύγει, συνεχίζουν να ηγούνται στο JWRC, το οποίο διεξάγεται με ένα Ford Fiesta Rally4 μεμονωμένων προδιαγραφών. Βλέπετε, οι τρίτοι Martins Sesks-Renars Francis, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα της τάξης, έμειναν έξω τουλάχιστον μία φορά, χθες ή σήμερα.

Το Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας τελειώνει αύριο, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, με 2 επαναλαμβανόμενα ειδικά στάδια 41,9 χιλιομέτρων. Προφανώς, το Sordo-Del Barrio έχει σαφές προβάδισμα που, εάν δεν αντιμετωπίσουν ένα απροσδόκητο πρόβλημα, θα διατηρήσουν. Έτσι, τα φώτα θα πέσουν στη μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Ogier-Ingrassia και Neuville-Gilsoul, η οποία θα είναι σημαντική τόσο για τον συγκεκριμένο αγώνα όσο και για το πρωτάθλημα στο σύνολό του. Η πρώτη ειδική σκηνή του αύριο ξεκινά στις 09:15 και το Power Stage με το οποίο θα τελειώσει ο αγώνας, στις 13:18 ώρα Ελλάδας.

Το πανόραμα της ημέρας

ΕΔ: 6

Μήκος: 101,69 χλμ.

Νικητές ED: Ogier 4, Sordo-Neuville 1

Head ανά ED: Sordo 7-12

Κορυφαία-10

Rally Σαρδηνία Ημέρα 2 Top-10

Κύριες εγκαταλείψεις: Rovanpera-Halttunen (Toyota Yaris WRC, ED 7 – Exit), Greensmith-Edmondson (Ford Fiesta WRC, μετά το ED 9 – Εναλλακτική ζώνη)

Το αύριο πρόγραμμα μετάδοσης του Cosmote Sport 9HD, περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές (ελληνική ώρα)

SS15 Cala Flumini 2, 12:10

SS16 Sassari-Argentiera 2 (Power Stage), 13:00

Ο ζωντανός χρόνος και οι ζωντανές ενημερώσεις μπορούν να βρεθούν στον επίσημο ιστότοπο του WRC

Στιγμιότυπα από τις πρωινές ειδικές διαδρομές

Source