Κίνητρα για επαγγελματική συνταξιοδότηση

Εντός Ιουνίου, το κράτος αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο νόμου με δέσμη μέτρων και κινήτρων για την απόσυρση παλαιών επαγγελματικών οχημάτων και την ενίσχυση της ηλεκτρονικής κινητικότητας στην Ελλάδα.

ELECTRIC MOTION & Professional: Νέα μοντέλα, τιμές, δίκτυο φόρτισης με 1 κλικ!

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αναμένεται να διατυπωθεί το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να εισαχθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων και κινήτρων που θα οδηγήσουν στη σταδιακή ανανέωση του στόλου των επαγγελματικών οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα, ενισχύοντας η εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα. μας.
Στο παρόν στάδιο, τα συνυπεύθυνα Υπουργεία Μεταφορών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος – Ενέργειας, έχουν συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για τη σύνταξη του τελικού νόμου, ο οποίος αναμένεται να υποβληθεί στο Κοινοβούλιο έως τα τέλη του προσεχούς Ιουνίου.
Ο στόχος του κράτους είναι η σταδιακή αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με νέα, σύγχρονη τεχνολογία κατά της ρύπανσης με τον τελικό στόχο έως το 2030, το 30% των οχημάτων που θα ταξινομηθούν ως νέα στην ελληνική αγορά είτε υβριδικά είτε καθαρά ηλεκτρικά.
Με βάση αυτά που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο αυτή τη στιγμή, οι νομοθετικές παρεμβάσεις που εκπονήθηκαν από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή θα στοχεύουν επίσης στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της ηλεκτρονικής κινητικότητας. Ταυτόχρονα, η χρήση πόρων της ΕΕ (π.χ. από το ΕΣΠΑ, κ.λπ.) για την ανάπτυξη της απαραίτητης υποδομής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, την εκπαίδευση και πιστοποίηση τεχνικών και εργαστηρίων, την πιστοποίηση φορτιστών και φυσικά, εξασφαλίζοντας υγιή ανταγωνισμός.
Όσον αφορά τα επαγγελματικά οχήματα, το Υπουργείο Μεταφορών επιθυμεί στην πρώτη φάση να προωθήσει την ανανέωση του στόλου των Δημόσιων Επιβατών (EDX Taxi) και της DX με μικτό βάρος έως 3,5 τόνους, παρέχοντας φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις για την αντικατάσταση και αγορά νέων – καθαρά ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών οχημάτων, με εκπομπές κάτω των 50 g CO2/ χλμ
Ειδικά για τα ταξί, εξετάζεται η δυνατότητα επιδότησης της αγοράς ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος και η απόσυρση του παλαιού που πρόκειται να καταστραφεί, ύψους 5.000 – 8.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθούν ειδικά “τετράγωνα” για ηλεκτρικά ταξί, όπου θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες φόρτισης.

Πλάκες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα Ταξί στην Αττική

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της επικείμενης υποβολής του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική κινητικότητα, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Ενέργειας, κ. Α. Στούκου, είχε συνάντηση με τον κυβερνήτη της Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, για να διερευνήσει τρόποι συνεργασίας για την περαιτέρω διάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντας π.χ. έμφαση στη συλλογή αποβλήτων με ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, στην εγκατάσταση και λειτουργία σημείων ταχείας επαναφόρτισης σε σταθμούς ταξί, καθώς και στην ανανέωση του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας και των δήμων της Αττικής.

Source