Το νέο Audi RS 6 GTO είναι αδιανόητο

Ο Όντι κυκλοφόρησε εικόνες μιας ακατανόητης μορφής του RS 6, που αποτίει φόρο τιμής στον αγώνα 90 Quattro IMSA GTO του 1989.

ο RS 6 GTO Concept μιμείται τον αγωνιστικό του «είδωλο», με τη μικρότερη λεπτομέρεια. Ο συνδυασμός λευκού-λευκού-μαύρου, του διογκωμένου σώματος, των καλυμμάτων στους τροχούς, ακόμη και των καυσαερίων που βγαίνουν στο πλάι, αναφέρονται στο θηρίο της δεκαετίας του ’80

Δείτε επίσης: Audi RS 6 crash Skoda Fabia racing (+ βίντεο)

Το 90 Quattro GTO αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα IMSA για μόλις ένα χρόνο, χάνοντας τον τίτλο κατά 45 πόντους από το Mercury Cougar XR-7 GTO. Κυρίως λόγω της απόφασης των Γερμανών να μην παίξουν στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Από τον τέταρτο αγώνα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, 12 “στροφές” αργότερα, το 90ari έκανε εντυπωσιακό 7/13 στις νίκες, με τον θρυλικό Hans-Joachim Stuck πίσω από το τιμόνι (Hurley Haywood, Walter Röhrl και Scott Goodyear οι Γερμανοί σύντροφοι), αλλά δεν αρκούν για να ξεπεράσουν τους Pete Halsmer και Wally Dallenbach.

Το IMSA GTO βασίστηκε στο Quattro S1 Pikes Peak και η αξιοσημείωτη διαφορά από τον ανταγωνισμό ήταν, φυσικά, το σύστημα τετρακίνησης. Ο πεντακύλινδρο turbo 20 βαλβίδων του 2,2 λίτρα αποδίδεται 720 hp και 720 Nm, επιταχύνοντας το βάρος 1,206 κιλά σώμα μέσα 100 km / h από στάση σε απόσταση 3,1 dl. και που υπερβαίνει τα 310 km / h τελικός.

Διαβάστε επίσης: Το Audi RS 6 1.010 hp είναι “Veyron killer”

Το RS 6 GTO, δεν ξέρουμε τι είναι κάτω από την κουκούλα. Για να είμαστε ακριβείς, δεν γνωρίζουμε καν αν υπάρχει πραγματικό πρωτότυπο. Η Audi λέει λίγα, με εικόνες που φέρνουν περισσότερα στην ψηφιακή δημιουργία. Τυπικός είναι ο αριθμός “40”, μια παραλλαγή του “4” που είχε 90 και μια άμεση αναφορά στα 40 χρόνια του τετρακίνητου συστήματος Quattro. Ελπίζουμε οι Γερμανοί να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν τουλάχιστον ένα πρωτότυπο. Το 4-λίτρο V8 twinturbo του RS 6 έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι 720 ίππους συνοδεύεται από επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.

Δείτε επίσης: “Φαρμακείο” το νέο Audi TT RS 40 Years Of Quattro

Source