Πρεμιέρα για το νέο και ηλεκτρικό Nissan Ariya

Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο του Leaf, η Nissan γυρίζει σήμερα μια άλλη σημαντική σελίδα στον μαγικό κόσμο της ηλεκτρικής πρόωσης παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρικό crossover με χαρακτηριστικά coupe και το όνομα Ariya.

Το είδαμε ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2019 και τώρα είναι ένα “πραγματικό” μοντέλο μαζικής παραγωγής που θα προσκληθεί στις τοπικές αγορές για να αντιπροσωπεύσει τα χρώματα της Nissan στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία με μπαταρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αντιμετωπίζουν παρόμοια μοντέλα. στυλ και μέγεθος, όπως το νέο VW ID.4 και το Tesla Model 3.

Nissan Ariya

Το νέο Nissan Ariya έχει μήκος 4.595 mm, πλάτος 1,85 m και ύψος 1,66 m, ενώ το μέγεθος του μεταξόνιου του αυτοκινήτου (2.775 m), το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-EV, είναι επίσης σεβαστό. Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Όσον αφορά το σχεδιασμό, η νέα Ariya υιοθετεί μια μάλλον τολμηρή σιλουέτα που βασίζεται στην κεκλιμένη οροφή, τους στενούς προβολείς και την κλειστή μπροστινή μάσκα σχήματος V, η οποία φιλοξενεί έναν αριθμό αισθητήρων που υποστηρίζουν το προηγμένο ημιαυτόνομο σύστημα ProPilot της Nissan. αλλά και το γνωστό λογότυπο που αποτελείται από 20 στοιχεία LED.

Nissan Ariya

Το εσωτερικό του νέου Nissan Ariya είναι εξαιρετικά μινιμαλιστικό με την παρουσία αρκετών φυσικών και όχι μόνο διακοπτών. Σύμφωνα με τη Nissan, η κυρίαρχη θέση στην καμπίνα είναι η θέση των καθισμάτων Zero Gravity, αλλά και του «ψηφιακού κόσμου», με μια πολύ καθαρή οθόνη μπροστά από τον οδηγό με διαγώνιο 12,3 ίντσες και μια δεύτερη δίπλα , με ακριβώς το ίδιο μέγεθος, που υποστηρίζει περιφερειακά συστήματα, καθώς και, φυσικά, το προηγμένο σύστημα διασύνδεσης και επικοινωνίας της Nissan, να έχει τον πρώτο λόγο – φυσικά το σύστημα προβολής head-up.

Nissan Ariya

Το νέο Nissan Ariya διατίθεται σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που παρέχουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ισχύος, πίσω ή τετρακίνηση και δύο τύπους μπαταριών σε σχέση με την χωρητικότητά τους, ενώ το “παρόν” δίνει επίσης μια σπορ έκδοση με το όνομα Απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση του πίσω τροχού με την μπαταρία 65 kWh (η ωφέλιμη χωρητικότητά της είναι 63 kWh) αποδίδει 217 hp και μία με την μπαταρία 90 kWh (η ωφέλιμη χωρητικότητα είναι 87 kWh), η οποία τροφοδοτείται επίσης από έναν ηλεκτροκινητήρα , 242 hp – και στις δύο περιπτώσεις η μέγιστη ροπή ορίζεται στα 300 Nm.

Nissan Ariya

Οι τετρακίνητες εκδόσεις χρησιμοποιούν το ολοκαίνουργιο κιβώτιο e-4ORCE της Nissan σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Στην έκδοση με την μπαταρία 65 kWh, η ισχύς φτάνει τα 258 hp και η ροπή στα 560 Nm, ενώ στα μεγαλύτερα 90 kWh, η έξοδος ανεβαίνει στα 306 hp και 600 Nm. Στην κορυφαία έκδοση απόδοσης, η οποία υιοθετεί τον κορυφαίο συνδυασμό ηλεκτρικού / μπαταρίας, η μέγιστη ισχύς εξόδου φτάνει τα 394 hp, με ροπή διατηρούμενη στα 600 Nm.

Nissan Ariya

Σύμφωνα με τη Nissan, οι εκδόσεις του πίσω τροχού είναι σε θέση να διασφαλίσουν την επιτάχυνση από ακινητοποίηση έως τα πρώτα 100 km / h σε 7,5 και 7,6 dl., Ενώ η τετρακίνηση στους 5,9 και 5,7 dl. – στην απόδοση ο χρόνος “πέφτει” στην εντυπωσιακή τιμή των 5,1 dl Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, οι εκδόσεις με τον “μονό” ηλεκτρικό κινητήρα περιορίζονται με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού κοπτή στα 160 km / h και της τετρακίνησης στα 200 km / h. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το βάρος του νέου Nissan Ariya «κυμαίνεται» από 1,8 έως 2,3 τόνους, ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας και τον «αριθμό» των μονάδων κίνησης που βρίσκονται κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες.

Nissan Ariya

Όπως στη συνέχεια βασίζεται σε όλα τα παραπάνω, κάθε έκδοση προσφέρει διαφορετική αυτονομία. Πιο συγκεκριμένα, το Ariya με τον «μονό» ηλεκτρικό κινητήρα και τη μικρή μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία με πλήρη φόρτιση που φτάνει τα 360 km, ενώ το αντίστοιχο με το «90ara», τα 500 km. Από εκεί, οι δύο τετράτροχες εκδόσεις του μοντέλου προσφέρουν ελευθερία κινήσεων με πλήρη φόρτιση 340 και 460 km αντίστοιχα – η απόδοση με τη σειρά της δεν υπερβαίνει τα 400 km.

Nissan Ariya

Το ηλεκτρικό κύκλωμα του νέου Nissan Ariya υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση με μέγιστη ισχύ έως και 130 kW. Όπως ανακοινώθηκε, όλες οι εκδόσεις του ιαπωνικού μοντέλου με μπαταρία 65 kWh θα είναι εξοπλισμένες με φορτιστή 7,4 kW για οικιακή χρήση, ενώ αυτές με μπαταρία 90 kWh με τριφασικό φορτιστή με μέγιστη ισχύ 22 kW. Προς το παρόν, ωστόσο, η Nissan δεν αποκαλύπτει δεδομένα σχετικά με το χρόνο φόρτισης των μπαταριών με τους συγκεκριμένους φορτιστές ή τους γρήγορους φορτιστές.

Source