Η «βασική» τιμή του νέου Opel Mokka στην Ελλάδα

32,701 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/9/2020

Ο νέα, δεύτερη γενιά του μικρού Crossover της γερμανικής μάρκας μπορεί να έχει χάσει το “X” από το όνομα, αλλά κέρδισε τον πρόγονο στην εμφάνιση, το σχεδιασμό καμπίνας και τις τεχνολογίες που προσφέρει. Παρά το ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο (2mm), το νέο Mokka είναι 12,5 εκατοστά μικρότερο από την προηγούμενη γενιά και μπορεί να προσφέρει παρόμοιο χώρο αποσκευών έως 350 λίτρα. Το μήκος των 4,15 μέτρων το καθιστά, σύμφωνα με την Opel, εξαιρετικά ευέλικτο στην πόλη. Το νέο Mokka βασίζεται σε μια νέα έκδοση της πλατφόρμας CMP (Common Modular Platform) που προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία στην ανάπτυξη νέων μοντέλων καθώς επιτρέπει την κατασκευή καθαρά ηλεκτρικών καθώς και αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ομάδα των μηχανικών στο Rüsselsheim κατάφερε να κάνει το μοντέλο έως 120 κιλά ελαφρύτερο από την προηγούμενη γενιά και να αυξήσει την ακαμψία του έως και 30%.

Το νέο Opel Mokka, για το οποίο Οι παραγγελίες στη χώρα μας θα ξεκινήσουν μετά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, γίνεται το πρώτο μοντέλο που ενσωματώνει το νέο πρόσωπο της γερμανικής μάρκας, το Opel Vizor. Η μάσκα του νέου μικρού γερμανικού SUV αγκαλιάζει ως ενιαίο στοιχείο ολόκληρο το μπροστινό μέρος, κάτω από την κουκούλα, επιμηκύνει οπτικά το πλάτος του και σχηματίζει μια ελάχιστη πρόσοψη. Το έμβλημα της αστραπής Opel κυριαρχεί, ενώ και στα δύο άκρα του προβόλου υπάρχουν τα φώτα LED και οι προβολείς μήτρας IntelliLux LED τελευταίας γενιάς. Στο πίσω μέρος από την άλλη πλευρά, τα φώτα είναι επανασχεδιασμένα, φαρδιά και μοντέρνα, με το σπόιλερ στο τέλος της οροφής να προσφέρει σπορ χαρακτήρα. Το όνομα του μοντέλου δίνει το “παρόν” με κεφαλαία γράμματα κάτω από το έμβλημα της μάρκας στην πίσω πόρτα.

Το τοπίο της καμπίνας είναι πολύ διαφορετικό και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, τελικά, η Opel προσφέρει επίσης για πρώτη φορά στη γκάμα της Πιλοτήριο Pure Panel, ένα συγκρότημα δύο μεγάλες οθόνες 7 έως 10 ιντσών για ψυχαγωγία και ψηφιακό ταμπλό οργάνων έως 12 ιντσών, ενσωματωμένο απρόσκοπτα σε οριζόντια μορφή, με ελάχιστο αριθμό κουμπιών. Το Pure Panel παρέχει υπερσύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και τις πιο σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται ένας οδηγός, όπως η διαχείριση της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία ενός ηλεκτρικού Mokka. Η Opel προσφέρει επίσης νέα εργονομικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ενώ η καμπίνα μπορεί προαιρετικά να επικαλυφθεί σε Alcantara ή απλό δέρμα, κάτι που είναι ασυνήθιστο για ένα μοντέλο κατηγορίας.

Όσον αφορά το εύρος των μηχανικών συνόλων, στη βάση του εύρους τον βρίσκουμε 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.200 hp με 100 hp και 205 Nm ροπής σε συνδυασμό με Μη αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων της εταιρείας (ες) αυτή η έκδοση θα κοστίσει από 18.000 ευρώ, ενώ το επόμενο βήμα αφορά τον ίδιο κινητήρα στην έκδοση με 130 ίππους και ροπή 230 Nm σε συνδυασμό με χειροκίνητη μετάδοση ή με το Αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων που η εταιρεία έχει στη ρίγη της. Στο ντίζελ, ο μόνος διαθέσιμος κινητήρας είναι ένας 4-κύλινδρος 1.500 hp με 110 ίππους και 250 Nm ροπής αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Όσον αφορά την κατανάλωση, η Opel υπόσχεται ότι μπορεί να μετρηθεί από 4,5 έως 4,8 λίτρα / 100 χλμ. Σε βενζινοκινητήρες, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας υπόσχεται κατανάλωση 3,8 λίτρων / 100 χλμ. Επιπλέον, η Mokka αποκτά για πρώτη φορά ηλεκτρική έκδοση, το Mokka-e, εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει ροπή 136 hp και 260 Nm και υπόσχεται 322 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Στο κομμάτι της τεχνολογίαΤέλος, η Opel ισχυρίζεται ότι το Mokka είναι εξοπλισμένο με συστήματα από μεγαλύτερες μάρκες της μάρκας, όπως προηγμένο σύστημα ελέγχου ταχύτητας, ενεργό σύστημα εντοπισμού λωρίδας, φώτα μήτρας IntelliLux LED, πίσω κάμερα 180 μοιρών και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδας, όταν θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του Γερμανικού Crossover.

Source