Υπάλληλος: Το Ράλλυ της Ακρόπολης επιστρέφει στο WRC

Οι στοχευμένες δράσεις της GGA, για την επιστροφή της χώρας μας στα πιο σημαντικά διεθνή αθλητικά γεγονότα, είχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον τομέα των μηχανοκίνητων αθλημάτων.

Η επιστροφή του Ράλλυ της Ακρόπολης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι γεγονός, με τις σχετικές λεπτομέρειες να ορίζονται σε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής μηχανοκίνητων αθλημάτων, Τάκης Πουρτοδρόνος και Promos Jona Σιέμπελ.

Αυτό το μνημόνιο καθορίζει τους όρους της συνεργασίας του Διοργανωτή με την Οργανωτική Επιτροπή, σχετικά με την παρουσία του Ράλλυ της Ακρόπολης στο πρόγραμμα WRC, ως υποκατάστατο αγώνα για το 2021.

Ταυτόχρονα, περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί, σε μόνιμη βάση, η παρουσία του εθνικού μας αγώνα στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ τα επόμενα χρόνια (μετά την απαραίτητη αξιολόγηση της οργανωτικής δομής και της προγραμματισμός του αγώνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτων).

Στις δηλώσεις του, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που κάναμε στον ελληνικό λαό και στους φίλους της Motor Sports. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, τονίσαμε ότι θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε τη χώρα μας, όσον αφορά το μηχανοκίνητο αθλητισμό, στη θέση που της αξίζει. Η σημερινή συμφωνία τοποθετεί το Ράλλυ της Ακρόπολης όπου ανήκει πραγματικά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του WRC Promoter για την εξαιρετική συνεργασία και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σχέδιό μας, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής που εργάστηκαν μεθοδικά για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από σήμερα ξεκινά η προσπάθεια οργάνωσης του κορυφαίου αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας!

Ενώ από την πλευρά του, Jona Siebel:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ράλλυ της Ακρόπολης είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ – ο ιδρυτικός αγώνας του θεσμού από το 1973. Είμαστε ενθουσιασμένοι από το επίπεδο υποστήριξης και δέσμευσης από τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι θα δούμε τον αγώνα επιστροφής στο WRC το συντομότερο δυνατό, είτε ως αναπληρωματικός αγώνας το 2021, είτε ως κανονικός αγώνας στο πρόγραμμα του 2022 “.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή Μηχανοκίνητων Αθλητικών Οργανώσεων έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της για την προετοιμασία του Ράλλυ της Ακρόπολης, ενώ σήμερα διαμορφώνει τους χώρους που θα φιλοξενήσει ο ΟΑΚΑ.

.Source