“Πιστόλια” με το νέο VW Golf R (+ βίντεο)

Το περιοδικό με την παρουσίασή του νέο VW Golf R Διήρκεσε πολύ, αλλά το γερμανικό hot hatch είναι τώρα εδώ. Πιο ισχυρό από ποτέ, με Λειτουργία Drift και το χαρακτηριστικό Lapiz Μπλε έγχρωμο, θα δούμε σήμερα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον έλεγχο εκτόξευσης, την τετρακίνηση και τη χάρη του 7-τάχυτου κιβωτίου DSG, μαζί με αυτές της 2-λίτρων TSI

Δείτε επίσης: Mazda3 Turbo vs Golf R εναντίον WRX μέχρι το τέλος

Το νέο Golf R δεν έχει μόνο Σύστημα τετρακίνησης 4Motion, αλλά το συνδυάζει με Φορέα ροπής! Κανονικά, η κατανομή ισχύος είναι 50-50. όταν ο Διαχείριση δυναμικών οχημάτων το θεωρεί απαραίτητο, μπορεί να στείλει 100% στον πίσω άξονα, αλλά και στον τροχό με την πιο πρόσφυση ειδικότερα. Στο πρόγραμμα αγώνων (Comfort, Sport and Individual the other modes), το κιβώτιο ταχυτήτων, αμορτισέρ, τετρακίνηση και κινητήρας μπαίνουν σε λειτουργία “war”. Το τετρακύλινδρο turbo 2 λίτρων προσφέρει 320 hp και 420 Nm ροπής, επιταχύνοντας – σύμφωνα με το VW – το βάρος 1.551 κιλά σώματος στα 100 km / h από στάση εντός 4,7 dl. και έως 270 km / h, εάν έχει επιλεγεί το προαιρετικό πακέτο R-Performance (περιορίζεται κλασικά στα 250 km / h χωρίς αυτό).

Διαβάστε επίσης: VW Tiguan R γρηγορότερα από το Cayenne Turbo MK1!

Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οι Γερμανοί παραμένουν μετριοπαθείς όταν ανακοινώνουν αριθμούς απόδοσης. Όπως το Tiguan R αλλά το Golf R είναι πιο γρήγορο από τους επίσημους αριθμούς! ο 0-100 km / h ολοκληρώνεται σε 4,4 dl. και ακόμη και μέσα υγρή επιφάνεια του δρόμου! ο 200 km / h από ακινησία έλα σε 15,9 dl., ενώ η επανάληψη 100-200 χλμ / ώρα είναι ένα ζήτημα 11,5 dl.

Δείτε επίσης: “Slingshot” το νέο Audi S3 (+ βίντεο)

Source