75 χρόνια από το πρώτο Volkswagen Beetle

Το ημερολόγιο γράφτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1945 όταν η Volkswagen έφτιαχνε τον πρώτο Beetle στο εργοστάσιό του στο Wolfsburg. Η ιστορία του “Scarab” χρονολογείται από το 1945, καθώς το “λαϊκό αυτοκίνητο” έχει ιστορία πολύ πριν από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Φερντίναντ Πόρσε ανέθεσε από τον Αδόλφο Χίτλερ να σχεδιάσει ένα μικρό, μηχανικά προσβάσιμο που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της γερμανικής ανάπτυξης εθνικό δίκτυο.

Ωστόσο, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος καθυστέρησε την παραγωγή του Beetle, καθώς το εργοστάσιο VW χρησιμοποιήθηκε από τη γερμανική αμυντική βιομηχανία για την κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων και για την παραγωγή πυρομαχικών. Ο σχεδιασμός του Beetle ολοκληρώθηκε το 1938 και μέχρι το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η VW είχε κατασκευάσει μόνο 630 Type 1 (KdF-Wagen) στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg.

Ήταν στις 11 Απριλίου 1945, όταν τα αμερικανικά στρατεύματα κατέλαβαν το εργοστάσιο VW και δύο μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 1945, τα αμερικανικά στρατεύματα έδωσαν τη θέση τους στους Βρετανούς, με τους Βρετανούς να επανεκκινήσουν το εργοστάσιο.

Volkswagen Beetle 70η επέτειος (1)

Στις 22 Αυγούστου 1945, ο τότε 29χρονος Ivan Hirst ανέλαβε την παραγωγή του εργοστασίου, έχοντας εξασφαλίσει μια παραγγελία για 20.000 Type 1s, για χρήση αποκλειστικά από τις συμμαχικές δυνάμεις και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτή η παραγγελία έθεσε τέλος στην αβεβαιότητα τόσο των 6.000 υπαλλήλων του εργοστασίου όσο και του ίδιου του εργοστασίου, το οποίο κινδυνεύει από μόνιμο παροπλισμό.

Ο πρώτος τύπος 1 εγκατέλειψε τη γραμμή παραγωγής του Wolfsburg λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 1945. Τον πρώτο χρόνο, λόγω ελλείψεων, περιορισμένων δυνατοτήτων και παρενεργειών που αφέθηκαν πίσω από τον πόλεμο, η παραγωγή του αυτοκινήτου δεν ξεπέρασε τα 55 οχήματα. Από το 1946 έως το τέλος του 1947, η VW κατασκευάζει 1.000 σκαθάρι το χρόνο και αργότερα, όταν η γερμανική οικονομία άρχισε να ανακάμπτει και η αντικατάσταση του τότε εθνικού νομίσματος από το σήμα ολοκληρώθηκε, η ιδιωτική ζήτηση έγινε ένας νέος μοχλός παραγωγής Beetle .

Οι βρετανικές ρίζες της VW είναι ακόμα διαφορετικές σήμερα. Οι Βρετανοί ήταν αυτοί που μετέτρεψαν το εργοστάσιο του Wolfsburg σε μη στρατιωτικό εργοστάσιο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των αυτοκινήτων που έκαναν οι υπάλληλοί του. Έδωσαν επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς από το 1948 είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο εμπόρων που καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια της Δυτικής Γερμανίας.

Volkswagen Beetle 70η επέτειος (2)

Οι Βρετανοί πιστώνονται επίσης με τις πρώτες εξαγωγές, οι οποίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1947, εξασφαλίζοντας τη θέση της Volkswagen στην παγκόσμια σκηνή, ενώ τον Οκτώβριο του 1949, η Volkswagenwerk GmbH επέστρεψε στα γερμανικά χέρια.

Ο Beetle πραγματοποίησε εντυπωσιακές παγκόσμιες πωλήσεις και μέχρι τον Ιούνιο του 2003, όταν η παραγωγή ολοκληρώθηκε στην Puebla του Μεξικού, είχαν κατασκευαστεί 21.529.464 Beetles, εκ των οποίων 15.8 εκατομμύρια ήταν στη Γερμανία.

.Source