Πρωτάθλημα με ηλεκτρικούς αγώνες 1.000 ίππους από το 2023

Το 2023 το δημοφιλές πρωτάθλημα DTM θα έχει επίσης μια ηλεκτρική έκδοση (DTM Electric), με αγώνες που θα προσφέρουν πάνω από 1.000 ίππους.

Το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουριστικών Αυτοκινήτων ή απλά το DTM, το οποίο ξεκίνησε το 1984 και έχει φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, σχεδιάζει το μέλλον του. Ένα μέλλον που περιλαμβάνει ηλεκτροδότηση.

Δεν πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα, αλλά θα προσθέσει νέα στοιχεία δημιουργώντας ένα οικοσύστημα βασισμένο σε πέντε πυλώνες: το DTM με θερμικούς αγώνες, ο DTM Electric, ο Τρόπαιο DTM, ο DTM Esports, ο Κλασικό DTM.

Η ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Πρωταθλήματος αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, αλλά οι διοργανωτές έχουν ήδη ξεκάθαρα στο μυαλό τους τι θέλουν να κάνουν, αλλά και πώς θα το κάνουν. Ως μέρος του τελευταίου αγώνα της σεζόν που φιλοξενήθηκε στο Hockenheim από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, το Ηλεκτρονικό αυτοκίνητο, ένα πρωτότυπο που μας δίνει μια πρώτη γεύση για το πώς θα είναι τα ηλεκτρικά παιχνίδια αγώνων που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα.

E-racer / DTM Electric
E-racer / DTM Electric

Οι αγώνες αναπτύχθηκαν από την ITR, την οργανωτική αρχή της DTM σε συνεργασία με τη διάσημη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, Schaeffler, η οποία είναι επίσης ο νέος, στρατηγικός συνεργάτης καινοτομίας της DTM. Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους, το E-car θα έχει μια απόδοση που θα υπερβαίνει τα 1.000 ίππους και θα φτάσει στο επίπεδο των αυτοκινήτων της Formula 1.

Η DTM Electric θα συνδυάσει την τεχνολογία, την καινοτομία και την υψηλή απόδοση με ελκυστική εμφάνιση. Το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί για να μην αναφέρεται αποκλειστικά σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά και σε μοντέλα που ενδέχεται να βρίσκονται στο δρόμο στο μέλλον. Σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο, το νέο Πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει αγώνες διάρκειας περίπου 30 λεπτών με υποχρεωτικό pit-stop στον οποίο μπορεί να γίνει αλλαγή μπαταρίας.

«Μαζί με τον Schaeffler, τον πρώτο στρατηγικό εταίρο με τον οποίο θα συνεργαστούμε, θέλουμε να οδηγήσουμε την DTM σε ένα επιτυχημένο μέλλον“, Είπε ο επικεφαλής της DTM και ο παλιός οδηγός αγώνων, Gerhard Berger. «Στόχος μας δεν είναι μόνο να παρουσιάσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην DTM Electric, αλλά και να φέρουμε καινοτομίες στις πίστες που θα προσφέρουν θέαμα. Ταυτόχρονα, θέλουμε να πείσουμε τους οπαδούς των κλασικών μηχανοκίνητων σπορ για τις μελλοντικές τεχνολογίες και να τους γοητεύσουμε με ελκυστικούς αγώνες“, Αυτός πρόσθεσε.

E-racer / DTM Electric
E-racer / DTM Electric

Πηγή

.Source