Νέο λογότυπο και σύνθημα για την Kia Motors

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να περνούν… να βελτιώσουν τα σήματά τους που σηματοδοτούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνητη εποχή. Λοιπόν, μετά Volkswagen, Νισάν, Opel κλπ. Ήρθε η ώρα για αυτήν Κία να προχωρήσουμε με μια παρόμοια κίνηση που μας είχε προηγηθεί από το προηγούμενο έτος με το αρχικό Imagine.

Όπως μπορούμε να δούμε, το νέο λογότυπο διατηρεί τα τρία γράμματα της επωνυμίας της εταιρείας, τα οποία ωστόσο έχουν πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό και το ένα φαίνεται να είναι συνέχεια του άλλου. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο λογότυπο Kia μοιάζει περισσότερο με μοτίβο και είναι πιο κοντά στη λογική μιας μάρκας από ένα λογότυπο όπως το τρέχον.

Το νέο σύνθημα Kia που θα συνοδεύει το νέο λογότυπο θα είναι στο εξής «Κίνημα που εμπνέει» αντί για «Η Δύναμη για Έκπληξη».

Μέσα στο 2021, η Kia θα ξεκινήσει μια επίθεση σε νέα ηλεκτρικά και ηλεκτρικά μοντέλα, όπως αποκαλύφθηκε από τον επικεφαλής της μάρκας, Ho Sung Song, με βάση τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα του Plan S. Kia θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του ομίλου Hyundai ειδικά για ηλεκτρική πρόωση, που ονομάζεται E -GMP (Electric-Global Modular Platform) και θα είναι μια καλή και προσιτή βάση.

Ταυτόχρονα, οι Κορεάτες (μαζί με τη Hyundai) θα επικεντρωθούν σε ηλεκτρικά μοντέλα με στόχο τουλάχιστον 11 EV τα επόμενα πέντε χρόνια και μια επένδυση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κορεατικός όμιλος εκτιμά ότι το 2025 το 20% των πωλήσεών του θα αντιστοιχεί στα ηλεκτρικά του μοντέλα.

Source