Η Skoda απογειώνεται στην Ελλάδα

Ο Η Skoda συνεχίζει την ανοδική της τάση στην Ελλάδα και 2020. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2016, όταν η Kosmocar ανέλαβε την εκπροσώπηση της μάρκας στην Ελλάδα, η Skoda αυξάνει κάθε χρόνο τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά. Το ποσοστό της επωνυμίας το 2019 ήταν 3,5%, ενώ για το τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους που περνάμε έχει ρυθμιστεί 3,9%, παρουσίαση αύξηση σχεδόν 20%, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της Skoda στην ελληνική αγορά των τελευταίων πέντε ετών.

Δείτε επίσης: Skoda Octavia 1.0 TSI σε τιμή δώρου

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η απόδοση της μάρκας λιανεμποριο, με τη Skoda, σε μια αγορά με πτωτική τάση λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας 8,3% αύξηση πωλήσεων τους πρώτους έντεκα μήνες του 2020, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. ο 1.695 πωλήσεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020, 130 περισσότερα σε σύγκριση με πέρυσι, δίνουν στην εταιρεία ένα μερίδιο αγοράς στο λιανικό εμπόριο, 3,8%. Στην πραγματικότητα, είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι πωλήσεις, εντός έντεκα μηνών, ξεπερνούν ήδη κατά 100 μονάδες, τις συνολικές πωλήσεις Skoda σε ιδιώτες (ευρύτερος τομέας λιανικής και ταξί), για ολόκληρο το 2019.

Διαβάστε επίσης: Cheaper Skoda Octavia 1.4 TSI 204 PS 5.000 €

Όσον αφορά τα μοντέλα, η απόδοσή του είναι εντυπωσιακή Kamiq. Στο πρώτο πλήρες έτος εμπορικής παρουσίας του, ο Kamiq έχει ήδη σκοράρει 1.033 πωλήσεις, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω μέχρι το τέλος του έτους. Κάροκ και Σκάλα να συνεχίσει να έχει αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία έχοντας και οι δύο ξεπεράσει τις 500 πωλήσεις (να είναι ακριβείς 551 και 538, αντίστοιχα). Τέλος, τα νέα Skoda Octavia, στην τέταρτη γενιά του και με λιγότερο από τέσσερις μήνες εμπορικής πορείας στη χώρα μας, έχει ήδη καταγράψει 340 πωλήσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική αυτού του μοντέλου στην ελληνική αγορά.

Δείτε επίσης: Γιατί το νέο Skoda διαθέτει τιμόνι;

Τέλος, η Skoda ενδιαφέρεται επίσης για την απόδοση των μοντέλων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (ως το κύριο καύσιμο) για τη λειτουργία τους. Με δεδομένα διαθέσιμα για τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, σε 1.162 καταχωρισμένα μοντέλα που χρησιμοποιούν CNG, 365 είναι μοντέλα Skoda, δηλαδή περίπου ένα στα τρία! Σημειώνεται ότι οι εκδόσεις αερίου (G-TEC), η Skoda προσφέρει Σκάλα, Kamiq και Οκταβία.

Source