Στην Ελλάδα το “καυτό” Toyota GR Yaris (+ τιμή)

43.741 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/9/2020

Η παραγωγή του Toyota GR Yaris ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στο εργοστάσιο Motomachi στην Toyota City της Ιαπωνίας. Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχασε χρόνο ανακοίνωσε την τιμή του μοντέλου για την εγχώρια αγορά, ακόμη και προσφέροντας τη δυνατότητα παραγγείλετε online, κάτι που κάνει για σχεδόν όλα τα μοντέλα της γκάμας του. Όποιος επιθυμεί να είναι στη θέση του οδηγού ενός GR Yaris θα πρέπει να πληρώσει 42.670 ευρώ, ένα ποσό που δεν είναι αμελητέο, αν και ο ιαπωνικός “πύραυλος” προσφέρει πολλά, τόσο από άποψη εξοπλισμού, αλλά κυρίως απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης.

Αρχικά, κάτω από την κουκούλα κρύβεται ένας ισχυρός 3-κύλινδρος 12 βαλβίδες turbo 1.6 λίτρων βενζινοκινητήρας, ο οποίος προσφέρει ροπή 261 ίππων και 360 Nm. Η ισχύς παρέχεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και νέο σύστημα τετρακίνησης που η Toyota καλεί GR-FOUR (το όνομα αναφέρεται στο τετρακίνητο Celica GT-FOUR) που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί την ισχύ που πηγαίνει σε κάθε τροχό, ενώ ταυτόχρονα είναι απλό και ελαφρύ. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετικές σχέσεις μετάδοσης για τον εμπρός και τον πίσω άξονα, το οποίο σύμφωνα με τη μάρκα επιτρέπει την πλήρη κατανομή της ροπής είτε στον μπροστινό άξονα είτε στο πίσω μέρος.

Όσον αφορά το αμάξωμα, είναι κατασκευασμένο κυρίως από ελαφριά υλικά που περιλαμβάνουν διάφορα τμήματα από ανθρακονήματα, ενώ το αλουμίνιο χρησιμοποιείται για την κουκούλα, τις πόρτες και την πόρτα του χώρου αποσκευών. Ως αποτέλεσμα έχουμε το βάρος του μοντέλου ίσο με 1,280 κιλά με το αναλογία κιλών ανά άλογο έως 4,9 κιλά. ο 0-100 km / h γίνεται σε 5,5 dl., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 km / h.

Διατίθενται τρία προφίλ οδήγησης, τα οποία αλλάζουν την κατανομή ισχύος στους δύο άξονες. Σε κανονική λειτουργία, η κατανομή ισχύος είναι εμπρός / πίσω 60:40. Στο προφίλ Sport αλλάζει προς τα πίσω 30:70, ενώ στο προφίλ Track είναι η βασική ρύθμιση 50:50. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε προφίλ οδήγησης επιθυμεί μέσω ενός κουμπιού 4WD.

Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, το GR Yaris έχει ένα νέο, Αποκλειστική πλατφόρμα που συνδυάζει το μπροστινό μέρος της πλατφόρμας GA-B με το πίσω μέρος της πλατφόρμας GA-C. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στους μηχανικούς της μάρκας να εξοπλίσουν το “hot” μοντέλο με διπλό ψαλίδι στο πίσω μέρος, ενώ στο Σύστημα ανάρτησης γόνατου MacPherson που χρησιμοποιείται στο μπροστινό μέρος. Υπάρχει επίσης ένα ισχυρό σύστημα πέδησης με το μπροστινό μέρος Δίσκοι 356 mm που συνδυάζονται με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων.

Source