Γιατί τα καθαρά ηλεκτρικά ID.3 και ID.4s έχουν τύμπανα στον πίσω άξονα;

Volkswagen ID.4

Η Volkswagen επέλεξε να χρησιμοποιήσει τύμπανα στους πίσω τροχούς των ID.3 και ID.4, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα. Υπάρχει όμως μια εξήγηση για αυτό.

Τα πρώτα όλα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen που προχωρούν στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Toolkit), ID.3 και ID.4, ξεκίνησαν επιτέλους την εμπορική τους πορεία με τα πρώτα δείγματα, ειδικά για το ID.3 που είναι μεγαλύτερο στο αγορά, να είναι εντυπωσιακό.

Και οι δύο είναι εξοπλισμένες με νέες τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα ασφαλείας και διεκδικούν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Υπάρχει, ωστόσο, ένα στοιχείο που είναι ενσωματωμένο και στα δύο ηλεκτρικά μοντέλα και του οποίου η παρουσία εγείρει ερωτήματα.

Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4

Ο λόγος για την επιλογή της Volkswagen για να τοποθετήσετε ένα τύμπανο, αντί για δισκόφρενα, στους πίσω τροχούς του άξονα. Η εφαρμογή μιας λύσης που τείνει να εξαφανιστεί σε δύο νέα υπερσύγχρονα οχήματα με τιμές που κυμαίνονται από 39.800 ευρώ έως 55.900 ευρώ χωρίς να υπολογίζεται το επίδομα επιδότησης, είναι εντυπωσιακή.

Η εξήγηση που δόθηκε από την εταιρεία στο Autonomous.gr είναι ότι η λύση των ντραμς προτιμήθηκε με βάση το συνδυασμένο φρενάρισμα των κλασικών φρένων με την ανάκτηση ενέργειας από τον κινητήρα (αναγεννητική πέδηση). Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι απαιτήσεις είναι λιγότερες για τα παραδοσιακά συστήματα φρένων (δίσκοι ή τύμπανα), με τον ηλεκτρικό κινητήρα να παίζει τώρα καθοριστικό ρόλο στο φρενάρισμα.

Ένας εκπρόσωπος της VW είπε στον ιστότοπο The Drive ότι τα τύμπανα προσφέρουν καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τους δίσκους και αντιδρούν καλύτερα μετά από μια μακρά περίοδο χρήσης λόγω αναγεννητικής πέδησης.

Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4 1ST Μέγ
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3

TBVolkswagen

.Source