Η επένδυση Next.e.GO στην Ελλάδα

Στην υπογραφή του μνημόνιο συνεργασίας Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Next.e.GO προχώρησαν σήμερα με σκοπό τη δημιουργία ενός μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας.

ο Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκαν από τον Υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας κ. Κώστα Φραγκογιάννη, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Αντώνη Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανασιά, καθώς και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της Επόμενο.e.GO Το δώρο δόθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ND Group Ali Vezvaei και τον επικεφαλής του Next.e.GO Mobile SE Ulrich Hermann.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, η συμφωνία θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων έξι μηνών και το κατασκευή του εργοστάσιο στα ακόλουθα δύο χρόνια.

Η μονάδα παραγωγής του Next.e.GO θα δημιουργήστε συνολικά 6.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 1.000 θα είναι άμεσες και 5.000 έμμεσες.

Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου θα είναι 30.000 μονάδες ετησίως με την προοπτική να φτάσουν έως και 40.000 μονάδες, για να καλύψει τη ζήτηση στις αγορές της Νοτιοανατολική Ευρώπη και αυτήν ΜέσηΑνατολή.

ο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το εξαιρετικά προηγμένο μέθοδοι παραγωγής θα είναι το κλειδί πυλώνες ανάπτυξης του εργοστάσιο του Next.e.GO στην Ελλάδα, το οποίο στην πραγματικότητα πρόκειται να πλαισιωθεί από ένα ερευνητικό Κέντρο και ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ σχετίζονται με την ηλεκτρική κίνηση και το μηχανοκίνητο όχημα γενικά

Στη βιωσιμότητα του έργου και τη συμβολή του στο μεταμόρφωση του αστική κινητικότητα Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ND Group Ali Vezvaei και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Next Mobile.Go Mobile SE, Ulrich Hermann, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός οικοσύστημα και ένα ψηφιακή πλατφόρμα που θα κληθεί να υποστηρίξει τη μετάβαση στην ηλεκτροδότηση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε το γεγονός ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία μετά από σχεδόν 40 χρόνια και θα δουλέψει σκληρά για να αντισταθμίσει το χαμένο έδαφος.

Το ποσό της αρχικής επένδυσης θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τοποθεσία απομένει να επιλεγεί που θα φιλοξενήσει τη μονάδα παραγωγής Next.e.GO στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα:

Next.e. Go Mobile SE: Από την πτώχευση έως την κατασκευή του πρώτου κατασκευασμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Source