Παντεμόνιο για το νέο Fiat Panda

Φέτος έχουν ολοκληρωθεί 40 χρόνια από την παρουσίαση της Panda και το Διάταγμα το γιορτάζει, ανανεώνοντας το δημοφιλές μικρό της.

Δείτε επίσης: Το κλασικό Fiat Panda 4 × 4 έγινε ηλεκτρικό

Το New Panda ξεχωρίζει χάρη στον νέο μπροστινό προφυλακτήρα και τους στρογγυλούς φανούς ομίχλης, τους επανασχεδιασμένους πλαϊνούς προφυλακτήρες και τους νέους τροχούς από κράμα, που θυμίζουν εκείνους του Abarth 500 νέα έκδοση Sport απευθύνεται σε νέους και έχει δύο χρώματα Τροχοί 16 ιντσών, καθρέφτες και λαβές στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ διατίθενται προαιρετικά με μαύρη οροφή (στην περίπτωση αυτή, τα καλύμματα των καθρεπτών είναι επίσης μαύρα, μαζί με τις λαβές των θυρών). Το αποκλειστικό για τον αθλητισμό είναι Ματ Γκρι χρώμα.

Με το Pandemonio Pack τα παράθυρα χρωματίζονται, οι δαγκάνες των δισκόφρενων είναι κόκκινες και το δερμάτινο τιμόνι αποκτά τις ίδιες ραφές χρώματος. Τα ημι-δερμάτινα καθίσματα έχουν επίσης κόκκινες ραφές, με το ταμπλό να είναι βαμμένο σε τιτάνιο.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Fiat Panda 1.0 70hp Hybrid

Μέσα σε όλα τα Pandas κυριαρχεί η οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας, η οποία ελέγχει τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων UConnect και επιτρέπει τη χρήση των Apple CarPlay και Android Auto. Οι πιο σημαντικές αλλαγές υιοθετούνται από το ταμπλό του Σταυρού, το οποίο έχει νιφάδες από ανακυκλωμένο ξύλο και δίνει έναν μοναδικό τόνο στην καμπίνα επιβατών. Εξωτερικά, ωστόσο, ο νέος και εξερχόμενος Σταυρός είναι ο ίδιος.

Κάτω από την κουκούλα, το νέο υβριδικό σετ 1 λίτρου είναι διαθέσιμο σε ολόκληρη τη γκάμα. Ο τριών κυλίνδρων Firefly βενζινοκινητήρας του 999 ml σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικός κινητήρας BSG (Ενσωματωμένη ζώνη Starter Generator) και κινείται από τον ίδιο ιμάντα που οδηγεί τα περιφερειακά συστήματα. Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, το BSG αποθηκεύει ενέργεια σε μια προηγμένη μπαταρία λιθίου 11 Ah, την οποία χρησιμοποιεί με μέγιστη ισχύ 3.600 W, τόσο κατά την εκκίνηση του κινητήρα μέσω του συστήματος Stop & Start όσο και κατά την επιτάχυνση.

Δείτε επίσης: Νέο Fiat Panda Easy Hybrid με τιμή 11.400 ευρώ

Η συνολική απόδοση τους φτάνει 70 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς μέσω Μη αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Source