Τα πρώτα RoboTaxi κυκλοφορούν χωρίς πρόγραμμα οδήγησης (+ βίντεο)

Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τα αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γνωρίζουμε, καθώς εκτός από τον μη ρεαλιστικό σχεδιασμό τους, πετούν και δεν υπάρχει οδηγός, ακόμη και αυτοί που βρίσκονται στο έδαφος. Ωστόσο, το δεύτερο μέρος έχει πλέον γίνει πραγματικότητα και αυτό δεν είναι ένα φανταστικό σενάριο για τον πλανήτη Άρη, αλλά για τη γη.

Δείτε επίσης: Χαζεύονταν στο κινητό του (?) Και έφτιαξε γυαλιά και καρφιά

Συγκεκριμένα, το Εταιρεία AutoX ιδρύθηκε το 2016 από τον Δρ Jianxiong Xiao (παρατσούκλι Καθηγητής X) και εδρεύει στο Πόλη του Σενζέν, Κίνα, δημιούργησε το RoboTaxi. Ένα σετ ταξί δεν έχει κανένα πρόγραμμα οδήγησης και είναι εντελώς αυτόνομο. Αυτές τις μέρες η AutoX παρουσίασε τον πρώτο στόλο των 25 RoboTaxi, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με μονάδα ελέγχου που έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία και ονομάζεται XCU (αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4).

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο καθηγητής X είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι ένα όνειρο». Μετά από τόση σκληρή δουλειά για τόσα χρόνια, φτάσαμε επιτέλους στο σημείο όπου η τεχνολογία είναι αρκετά ώριμη ώστε να αισθάνεται σίγουρη για να αφαιρέσει τα πτερύγια ασφαλείας “

ο Επενδυτές AutoX είναι μεγάλες εταιρείες, όπως η Shanghai Auto, η Dongfeng Motor, η Alibaba AEF κ.λπ.

Δείτε επίσης: Πόση ισχύς καίει η Hyundai Kona Electric;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο Το RoboTaxi θα κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους, για στροφή, φρένο, ελιγμούς αποφεύγοντας εμπόδια και σταματήστε στις διαβάσεις πεζών, οδηγώντας πολύ προσεκτικά. Το θέαμα της οδήγησης χωρίς οδηγό είναι σίγουρα πολύ τρομακτικό, αλλά στο μέλλον μπορεί να είναι μια καθημερινή και συνηθισμένη πραγματικότητα.

Source