Toyota Yaris: Το μπαρ του supermini στη χώρα μας

Μετά από 21 χρόνια καριέρας, η Toyota Yaris ήταν τόσο επιτυχημένη στη χώρα μας, που δεν έχει απλώς τοποθετηθεί, αλλά έχει μετατραπεί, στη γραμμή μιας πολύ δημοφιλούς κατηγορίας. Μια εξέλιξη που όταν η Toyota αντικατέστησε το Starlet το 1999, μάλλον δεν είχε φανταστεί καν, στο βαθμό που το έκανε.

Σήμερα, το ιαπωνικό supermini θεωρείται συνώνυμο με το “best seller”, σε μια δύσκολη και απαιτητική κατηγορία, ενώ γνωρίζει ευρεία αποδοχή στην Ελλάδα. Μπορεί να κυκλοφόρησε εκτός Ευρώπης σε μια έκδοση sedan, αλλά η έκδοση hatchback ήταν αυτή που συναντήσαμε στην Παλιά Ήπειρο και στη χώρα μας.

Η σχέση της Toyota Yaris με την Ελλάδα ξεκίνησε πριν ακόμη τεθεί σε παραγωγή. Το πρωτότυπο Funtime έδωσε τη θέση του στο Yaris, ένα όνομα που είναι μια παραλλαγή του “Charis”, που σημαίνει “Harris”. Εκτός από τη σχέση με το μυθολογικό “Graces” υπάρχει μια πολύ πιο μοντέρνα και σημαντική σύνδεση του Yaris με τη χώρα μας, καθώς ο σχεδιαστής της πρώτης γενιάς Yaris είναι ο συμπατριώτης μας, ο Σωτήρης Κόβος.

Toyota Yaris

Από το 1999 έως σήμερα το Toyota Yaris έχει ταξιδέψει – κυριολεκτικά – πολλά χιλιόμετρα στους δρόμους του πλανήτη, με τις 3 πρώτες γενιές να έχουν ξεπεράσει τις 8,71 εκατομμύρια πωλήσεις, με σημαντικό ποσοστό (πάνω από 4 εκατομμύρια) εξ αυτών να εισέλθει στην αγορά της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από 500.000 πωλήσεις υβριδίων Yaris στην 3η γενιά, είχαν διπλή σημασία, καθώς εκτός από τη δεδομένη πρακτικότητα, βοήθησε το κοινό να εξοικειωθεί με μια μορφή κυκλοφορίας, η οποία τώρα θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Toyota Yaris

Το Toyota Yaris μπορεί να είναι επιτυχές στην Ευρώπη, αλλά για την ελληνική αγορά αυτός ο όρος δεν αρκεί για να τονίσει το μέγεθος του τι συμβαίνει. Στη χώρα μας, ο Yaris κατέχει την πρώτη θέση στην κατηγορία Β, με το ελληνικό κοινό να μην κρύβει την προτίμησή του για αυτό. Η δεδομένη αξιοπιστία και πρακτικότητα της Ιαπωνίας, δεδομένου ότι ήταν πάντα ένα αστικό αυτοκίνητο που δεν είχε τίποτα, αποδείχθηκε πιο σημαντικό για τους Έλληνες από το γεγονός ότι δεν ήταν το πιο οδηγό στην κατηγορία του, δίνοντάς του να κατακτήσει συνεχόμενες κορυφές αγορά, αλλά επίσης διατηρώντας την τιμή του υψηλή, ακόμη και ως μεταχειρισμένη.Toyota Yaris

Είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι συνολικά 136.000 Toyota Yaris έχουν εγγραφεί στη χώρα μας, ενώ το μερίδιο αγοράς του μικρού ιαπωνικού hatchback στην Ελλάδα για το 2020, φτάνει το 25,7% της κατηγορίας. Ταυτόχρονα, η έρευνα έδειξε ότι το Yaris είναι το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο του ιαπωνικού γίγαντα στην Ελλάδα, ενώ το 25% των οδηγών supermini έχουν προτιμήσει ένα Yaris.

Αλλά πώς φτάσαμε εδώ;

Toyota Yaris

1η γενιά: Ξεχωριστή από την αρχή

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Toyota Yaris κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999 και έκλεψε την παράσταση. Το 2000, έγινε το αυτοκίνητο της χρονιάς και ο βενζινοκινητήρας 1 λίτρου κέρδισε το βραβείο Engine Of the Year. Ο προσανατολισμός του μοντέλου προς την ευρωπαϊκή αγορά υπογραμμίστηκε από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο αυτοκίνητο Toyota, το οποίο από το 2001 παράγεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας που βρίσκεται στη Valenciennes της Γαλλίας. Η πρώτη γενιά Toyota Yaris ήταν επίσης εξοπλισμένη με έναν πιο ισχυρό κινητήρα 1,3 λίτρων.

Toyota Yaris

Toyota Yaris και ελληνικοί αγώνες

Η πρώτη γενιά της Toyota Yaris, είχε και συνεχίζει να έχει, μια ξεχωριστή θέση στα ελληνικά ράλι. Σχεδόν ταυτόχρονα με την εμπορική κυκλοφορία του μοντέλου, η Toyota Hellas προχώρησε στη δημιουργία του Yaris Cup, με αυτοκίνητα ομοιόμορφων προδιαγραφών. Υπήρχε ένα ειδικό ίδρυμα στις συγκεντρώσεις, όπου σε άλλη περίπτωση, ο Yaris αντικατέστησε το Starlet.

Toyota Yaris

Με αυτό το αυτοκίνητο, τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ράλι για τη βρωμιά και την άσφαλτο πήραν τα πρώτα τους βήματα. Ταυτόχρονα, από το 2001 έως το 2004, το Toyota Yaris ήταν το αυτοκίνητο του ιδρύματος “Become a Champion” που διοργανώθηκε από το περιοδικό μας σε συνεργασία με την Toyota Hellas και προσέφερε τη συμμετοχή νέων οδηγών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και όχι μόνο, στο το πλαίσιο της δύσκολης τάξης Α5.

Η διαχρονικότητα του Yaris, η οποία χάρη στην ταχύτητα και την αξιοπιστία του ήταν, και σε κάποιο βαθμό παραμένει, το “must” των μικρών κατηγοριών στο ράλι, το διατηρεί στις προμαχώνες μέχρι σήμερα, αφού οι συχνά πυκνοί, γρήγοροι οδηγοί τραβήξτε το βλέμμα με την απόδοσή τους.

Toyota Yaris

2η γενιά: Μεταφορά ασφάλειας σε άλλο επίπεδο

Το 2005, ήρθε η ώρα για ανανέωση, με την δεύτερη γενιά Toyota Yaris να αναλαμβάνει. Η πορεία των πωλήσεων είχε δείξει τη δυναμική του μοντέλου, έτσι οι Ιάπωνες ήξεραν ότι έπρεπε να μείνουν ενημερωμένοι. Καθώς η ασφάλεια ήρθε στο προσκήνιο, η δεύτερη γενιά Yaris έγινε το πρώτο μοντέλο 5 αστέρων στις δοκιμές σύγκρουσης EuroNCAP και έγινε το πρώτο που απέκτησε αερόσακο γονάτου οδηγού.

Toyota Yaris

3η γενιά: Με υβριδική τεχνολογία

Έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη δεκαετία της καριέρας του, το Toyota Yaris πέρασε στην τρίτη γενιά του το 2011. Σε αυτό το σημείο, έγινε το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία που απέκτησε ένα υβριδικό σύστημα οδήγησης, αλλάζοντας τα δεδομένα στο supermini όραμα. για την κατανάλωση, τις εκπομπές, αλλά και τη λειτουργικότητα ενός αυτοκινήτου γενικά.

Toyota Yaris WRC

Toyota Yaris WRC

Το 2015, η Toyota ολοκλήρωσε την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, από το οποίο αποσύρθηκε το 1999. Το αυτοκίνητο που επιλέχθηκε για να προκριθεί στο WRC ήταν το Yaris. Ο πρόεδρος του ιαπωνικού γίγαντα και οπαδός των παιχνιδιών, Akio Toyoda, έδωσε το χρίσμα στον Tommi Makinen, ο οποίος, εστιάζοντας στη Φινλανδία, προσπάθησε να κάνει ό, τι έκανε ο Ove Andersson στη δεκαετία του ’70, από τη Σουηδία.

Toyota Yaris WRC

Το Toyota Yaris WRC έκανε το ντεμπούτο του στις ειδικές σκηνές του Ράλι Monte Carlo 2017 και σήμερα, 4 χρόνια αργότερα, πέτυχε αξιοσημείωτη επιτυχία. Το 2018, η Toyota έγινε ο Πρωταθλητής των Κατασκευαστών για 4η φορά στην ιστορία της, ενώ τόσο το 2019 όσο και το 2020, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδήγησε το Yaris WRC. Πέρυσι, ο τίτλος κέρδισε ο Ott Tanak και φέτος, ο Sebastien Ogier επέστρεψε στην κορυφή.

Toyota Yaris WRC

Από το 2017 έως σήμερα, το Toyota Yaris WRC έχει συμμετάσχει σε 46 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, έχοντας πετύχει 17 νίκες και 40 τερματισμούς στο βάθρο. Ταυτόχρονα, τα πληρώματά του σημείωσαν 321 φορές τον ταχύτερο χρόνο σε ένα ειδικό μάθημα και κέρδισαν 1.217 πόντους.

Toyota GR Yaris

Toyota GR Yaris

Σε γενικές γραμμές, η τεχνογνωσία WRC μπορεί να μεταδοθεί σε όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής, ωστόσο ορισμένα μοντέλα έχουν καλύτερη … επεξεργασία. Μια τυπική περίπτωση είναι το Toyota GR Yaris, αναμφισβήτητα το πιο αναμενόμενο hot hatch των τελευταίων ετών, σε μια εποχή που το αυτοκίνητο περιστρέφεται όλο και περισσότερο γύρω από την έννοια της πολιτικής ορθότητας.

Toyota GR Yaris

Το Toyota GR Yaris (διαβάστε για την τιμή του στην ελληνική αγορά εδώ) βασίζεται σε ένα μείγμα δαπέδων GA-B του “απλού” μοντέλου και του μεγαλύτερου GA-C, του νέου Corolla. Διαθέτει 3-κύλινδρο στροβιλοκινητήρα με ροπή 261 ίππων και 360 Nm, ενώ είναι τετράτροχος και διαθέτει μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Με βάρος 1.280 kg, σχηματίζει αναλογία 4,9 kg / hp, επιταχύνει από 0-100 έως 5,5 “και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 km / h. Όσον αφορά την ανάρτηση, το αποκλειστικό τρίθυρο GR Yaris είναι εξοπλισμένο με γόνατα McPherson μπροστά, ενώ στον πίσω άξονα, κάθε τροχός έχει διπλά ψαλίδια.

Κατά κάποιο τρόπο, η 4ης γενιάς Toyota Yaris τα έχει όλα, καθώς η πρακτικότητα ενός Yaris, η προηγμένη τεχνολογία ενός Toyota και πολλά άλλα, ο κεντρικός χαρακτήρας του οδηγού και ο ελκυστικός σχεδιασμός, αποτελούν ένα πακέτο που έχει τις εγγυήσεις για να διατηρήσει το ιαπωνικό supermini υψηλές πτήσεις που έχουμε συνηθίσει για 21 χρόνια.

Source