Νέα μεγάλη έρευνα αξιοπιστίας με ανακατατάξεις!

Ποια μάρκα αυτοκινήτου αξιοποιεί περισσότερο αξιόπιστα αυτοκίνητα και τι είναι μοντέλα με λιγότερες ή περισσότερες ζημιές; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πλήττει εκατομμύρια αγοραστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, καθώς κανείς δεν θέλει το αυτοκίνητο που παίρνουν να τρέχουν σε γκαράζ.

Δείτε επίσης: Οι πιο αξιόπιστοι και καταστροφικοί κινητήρες

ο Αμερικανικό περιοδικό Consumer Reports ανακοίνωσε φέτος τη νέα μεγάλη έρευνα που έκανε για την τεράστια αγορά των ΗΠΑ, αναλύοντας τα αποτελέσματα από τις απαντήσεις που έδωσαν 329.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Η βαθμολογία αξιοπιστίας υπολογίζεται σε κλίμακα μεταξύ 0 και 100 πόντων, με τη μέση βαθμολογία να κυμαίνεται μεταξύ 41 και 60 πόντων. Η έρευνα αφορά μοντέλα ηλικίας 1 έως 3 ετών, τα οποία αξιολογήθηκε σε 17 περιοχές (π.χ. κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, ηλεκτρικά συστήματα, κλιματισμός, ανάρτηση, φρένα κ.λπ.), με βάση προβλήματα που έχουν συμβεί τους τελευταίους 12 μήνες.

Στις τρεις πρώτες θέσεις της συνολικής κατάταξης βρέθηκαν οι Μάζντα, ο Toyota και το Lexus, ενώ ο Buick σημείωσε τεράστια αύξηση κατά 14 θέσεις (4η θέση), αλλά με μόνο δύο μοντέλα. Επτά θέσεις ανέβηκαν και η 5η στη συνολική κατάταξη Honda, ακολουθούμενο από το εξίσου αξιόπιστο Hyundai. Στο αντίθετο άκρο και με πτώση 11 θέσεων τοποθετήθηκε το τελευταίο Λίνκολν, ο προτελευταίος Tesla και λίγο πάνω από το Volkswagen με άνοδο 3 θέσεων.

Δείτε επίσης: Τα 10 ισχυρότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την βαθμολογία κάθε μάρκας και μοντέλου βρίσκονται στους παρακάτω πίνακες:

Source