Διόδια ανά χιλιόμετρο στην Ελλάδα – Όπου εφαρμόζεται το νέο σύστημα

Το υβριδικό σύστημα Olympia Odos σημαίνει επίσης λιγότερες καθυστερήσεις, καθώς το όχημα δεν θα πρέπει να σταματήσει να πληρώνει διόδια.

Μετά διαλειτουργικότητα, ο χρέωση χιλιομέτρων στα διόδια για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε το νέο Υβριδικό σύστημα σε Ολυμπία Οδός.

Κύριος. Καραμανλής επιβιβάστηκε ως οδηγός ενός αυτοκινήτου, στο οποίο ήταν εγκατεστημένος ένας πομποδέκτης, στις Σημείο εξυπηρέτησης πελατών Ελευσίνα, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης. Στην έξοδο της Νέα Πέραμος, δεν υπάρχει μπαρ και δεν έπρεπε να σταματήσουν, αλλά μόλις άκουσαν τον ήχο αναγνώρισης πομποδέκτη από Υβριδικό σύστημα. Στη συνέχεια έφτασαν στην έδρα της εθνικής οδού, όπου τους υποδέχτηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδός Α.Ε., κ. Παναγιώτης Παπανικολάς και Διευθύνων Σύμβουλος του Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε., κ. Κώστα Παπανδρέου.

Μετά την περιοδεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ο κ. Παπανικολάου συνδεδεμένο με την ηλεκτρονική του υπηρεσία Πέρασμα Ολυμπίας και στο λογαριασμό του συγκεκριμένου πομποδέκτη, όπου επέλεξε να δει τις κινήσεις. Όπως εξήγησε Υπουργός και ο στρατηγός, όταν το όχημα διήλθε από τα διόδια της Ελευσίνας, το ποσό που αντιστοιχεί στο τμήμα χρεώθηκε στον λογαριασμό του Ελευσίνα – Κινέτα (2,10 ευρώ) και όταν βγήκε από την έξοδο του Ν. Πέραμου, το σύστημα αναγνώρισε, υπολόγισε και πιστώθηκε στον λογαριασμό το ποσό που αντιστοιχεί στην ενότητα Ν. Πέραμος – Κινέτα (1,40 ευρώ). Έτσι, ο λογαριασμός χρεώθηκε μόνο το ποσό της διαδρομής κατασκευασμένο από το όχημα (0,70 ευρώ).

Η χρέωση χιλιομέτρων είναι κοινωνικά δίκαιη

Στις επόμενες δηλώσεις του, ο κ. Καραμανλής Δήλωσε: «Από τις 4 Νοεμβρίου, έχουμε δώσει μια λύση σε ένα φαινομενικά« μικρό », αλλά ουσιαστικά σημαντικό ζήτημα, από αυτό που αποκαλούμε καθημερινή ζωή. Οι οδηγοί μπορούν τώρα με έναν πομποδέκτη, που είχε ήδη, να περάσει από όλα διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Καινοτομήσαμε, κάνοντας αυτό που πρέπει να είναι αυτονόητο: Το διαλειτουργικότητα των διοδίων έγινε πραγματικότητα. Τώρα, ο επόμενος στόχος είναι η χρέωση χιλιομέτρων. Και το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα, στην Ολυμπία Οδός. Οι οδηγοί χρεώνονται μόνο για το τμήμα του δρόμου που χρησιμοποιούν. Αυτό θα διορθώσει μια αδικία και θα λύσει ένα ζήτημα που οι πολίτες θέτουν εδώ και χρόνια. Έχουμε δεσμευτεί για μια δίκαιη χρέωση βάσει της απόστασης και το κάνουμε. ο Υβριδικό σύστημα Olympia Odos Σημαίνει επίσης λιγότερες καθυστερήσεις, καθώς το όχημα δεν θα πρέπει να σταματήσει να πληρώνει διόδια. Αυτός είναι ο κοινωνικός νόμος και τώρα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν γι ‘αυτό. “

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης σημείωσε: “Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, γιατί μαζί του Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κόστα Καραμανλής, ξεκινήσαμε ένα καινοτόμο σύστημα διανυθέντων χιλιομέτρων, το σύστημα Υβριδικό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά για τα ελληνικά δεδομένα από την εταιρεία »Ολυμπία Οδός Α.Ε.“. Είναι μεγάλη μας χαρά διότι, ακολουθώντας τη λύση που έχουμε παράσχει με τη χρήση ενός μόνο πομποδέκτη σε όλες τις εθνικές οδούς της χώρας, προχωράμε σε μια άλλη καινοτομία, την διόδια χιλιομέτρων. Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της μεταφοράς των πολιτών. Οι καθυστερήσεις εφαρμόζονται τώρα χωρίς καθυστερήσεις, με περισσότερη ασφάλεια και με μια κοινωνικά δίκαιη μέθοδο διοδίων με βάση την απόσταση που διανύθηκε. “Το σύστημα διοδίων είναι έργο ευρωπαϊκών προτύπων και είναι σαφές ότι διεξάγουμε συζητήσεις, ώστε στο εγγύς μέλλον να είναι δυνατή η ομαλή ενσωμάτωσή του σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας”.

Πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα της Olympia Odos

Ο “Σύστημα φόρτισης χιλιομέτρων»(Υβριδικό ETC), ένα σύστημα χρέωσης με βάση την απόσταση που διανύθηκε, ήταν η δέσμευσή της Ολυμπίας Οδός, το οποίο άρχισε να σχεδιάζει και στη συνέχεια να εφαρμόζει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κόρινθος – Πάτρα.

Αφορά ιδίως την ενίσχυση του υφιστάμενου συστήματος “zonal” με την εγκατάσταση του “Ηλεκτρονικές πύλες»(Gantries) σε επιλεγμένες εξόδους αυτοκινητόδρομου, έτσι ώστε οι συνδρομητές O-pass να χρεώνονται με βάση τα χιλιόμετρα που ταξιδεύουν.

Η ιδέα του βασίζεται στη λογική της χρεωστική πίστωση: Το όχημα εξοπλισμένο με πομποδέκτη διέρχεται από τον μπροστινό σταθμό, πληρώνει την πλήρη τιμή της ζώνης φόρτισης και σε περίπτωση που φύγει από τον αυτοκινητόδρομο πριν από το τέλος της συγκεκριμένης ζώνης, το ποσό που αντιστοιχεί στην απόσταση που δεν αντιστοιχεί επιστρέφεται αυτόματα και πιστώθηκε στον πομποδέκτη. πέρασε μέσα από.

ο υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες, κάμερες και συστήματα ενδοεπικοινωνίας που είναι εγκατεστημένα στους κόμβους εισόδου και εξόδου του αυτοκινητόδρομου. Με βάση τη δημιουργία του “Ηλεκτρονικές πύλες»Με τη θέση των συσκευών προβολής (π.χ. μεταλλικό φορέα) και τα απαραίτητα τεχνικά E / M κτίρια στους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων. Ειδικότερα, εγκαταστάθηκε τεχνολογικός εξοπλισμός (αισθητήρες, κάμερες και κεραίες τεχνολογίας DSRC) για τη λειτουργία του συστήματος σε 13 άνισες διασταυρώσεις της Ολυμπίας Οδού:

Διασταύρωση Νέας Πέραμου, Πάχης, Αγ. Θεόδωρος, Λουτράκι, Επίδαυρος, Ζευγολάτι, Κιάτο, Δερβένι, Ακράτα, Καλάβρυτα, Σελιανίτικα, Δρέπανο και Μέικος Μέγαρος.

ο υβριδικό σύστημα απευθύνεται στους κατόχους πομποδεκτών του Ολυμπίας Οδός και λειτουργεί αποκλειστικά με χρήση πομποδέκτη. Οι οδηγοί που επιλέγουν να πληρώσουν σε μετρητά ή με κάρτα, συνεχίζουν αναγκαστικά να χρεώνονται με το υπάρχον “σύστημα ζωνών”. ο υβριδικό σύστημα Συνδυάζει επίσης ένα κλειστό σύστημα φόρτισης με ράβδους (διατηρώντας το προηγούμενο σύστημα), με ένα σύστημα ελεύθερης κυκλοφορίας ελεύθερης ροής για απόδοση.

Φωτογραφίες: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα e.GO κατασκευασμένα… Ελλάδα!

Αυτή ήταν η πορεία των εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Σε ποια διόδια μειώνονται οι τιμές από το νέο έτος

Source