Η βαλίτσα της Mazda είναι και πάλι ζωντανή!

Αρχές της δεκαετίας του 1990: Μια σημαντική καμπή στην ιστορία. Με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η αισιοδοξία επικράτησε. Οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν τον Παγκόσμιο Ιστό. Η τεχνολογία επρόκειτο να μας κάνει πιο παραγωγικούς και να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά. Οτιδήποτε φαινόταν δυνατό.Ήταν μια συναρπαστική στιγμή για τη Mazda επίσης. Ενθουσιασμένος από τη ζήτηση για το τότε νέο roadster, το MX-5, αυτή η τολμηρή αυτοκινητοβιομηχανία θα γίνει το 1991 η πρώτη ιαπωνική μάρκα που κέρδισε τις 24 ώρες του Le Mans και η μόνη που έχει ένα περιστροφικό μοντέλο κινητήρα στη γκάμα του. Την ίδια χρονιά, παρουσίασε ένα υδρογονοκίνητο μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα, που ονομάζεται Mazda HR-X.

Η ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης στα κεντρικά γραφεία της Χιροσίμα ευνοεί την υλοποίηση ιδεών όπως το Fantasyard, ένας εσωτερικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1989 και 1991, όπου ομάδες από διαφορετικά τμήματα ανταγωνίστηκαν για να βρουν τις καλύτερες και πιο δημιουργικές ταξιδιωτικές ιδέες.

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς στην εξαντλητική παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων του 2020 και στους ολοένα και πιο αυστηρούς περιορισμούς, το Fantasyard, το οποίο αντικατοπτρίζει επαρκώς τη θετική ατμόσφαιρα πριν από τρεις δεκαετίες, σε μια εταιρεία που εδώ και καιρό είναι γνωστή για την ασυμβατική της προσέγγιση. Σε κάποιο σημείο του διαγωνισμού, θα εμφανιστεί ένας πολύ έξυπνος, αν και κάπως περίεργος, νικητής.

ΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Αυτή είναι η “βαλίτσα – αυτοκίνητο”, μια τρίτροχη ιδέα που υποτίθεται ότι εμπνέεται από το όραμα της αποτελεσματικής μεταφοράς στα αεροδρόμια. Οι δημιουργοί του, μια ομάδα επτά μηχανικών από το τμήμα δοκιμών και έρευνας χειροκίνητης μετάδοσης της Mazda, χρησιμοποίησαν έναν μικρό προϋπολογισμό για να πραγματοποιήσουν το όραμά του. Αφού αγόρασαν ένα ποδήλατο τσέπης και τη μεγαλύτερη βαλίτσα με σκληρό κέλυφος που μπορούσαν να βρουν, άρχισαν να λειτουργούν.

Το αποτέλεσμα ήταν απλό αλλά έξυπνο και αποτελούταν από μέρη ενός ποδηλάτου τσέπης και ενός δίχρονου κινητήρα 34 χιλιομέτρων ενσωματωμένου σε ένα Samsonite 57cm x 75cm. Χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό για να το συναρμολογήσετε: Γυρίστε τον μπροστινό τροχό στη “όρθια” θέση μέσω ενός αφαιρούμενου τμήματος της βαλίτσας, τοποθετήστε τους πίσω τροχούς, τοποθετήστε το κάθισμα πάνω από τον πίσω άξονα και είστε μακριά! Ο ηλεκτρικός κινητήρας 1,7 ίππων μπόρεσε να μετακινήσει την κατασκευή σε ταχύτητες έως και 30 χλμ / ώρα.

Η βαλίτσα προώθησε το Mazda DNA με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο ήταν διασκεδαστικό να οδηγήσεις μια κατασκευή με τόσο χαμηλό κέντρο βάρους όπως το MX-5, αλλά αντανακλούσε επίσης το εφευρετικό πνεύμα του πρώτου οχήματος παραγωγής της εταιρείας, το οποίο δεν ήταν άλλο από το Mazda-Go, ένα δημοφιλές τρίτροχο απελευθερωμένο μηχανοκίνητο όχημα. αρχικά το 1931.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ DNA ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ

Ωστόσο, στα 32 κιλά, αυτή η βαλίτσα δεν ήταν η επιτομή της πρακτικότητας, τουλάχιστον όσον αφορά το ρόλο των αποσκευών που κλήθηκαν να παίξουν. Ωστόσο, παρόλο που η μαζική παραγωγή δεν εξετάστηκε ποτέ, το “φορητό” τρίκυκλο θα είχε εκτεταμένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, εξυπηρετώντας τη Mazda ως διαφήμιση για κινητά.

Η διοίκηση της εταιρείας έδωσε το πράσινο φως για να κατασκευάσει δύο ακόμη από αυτές τις βαλίτσες, για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με τις τελευταίες να εκτίθενται στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1991 μαζί με το Mazda 787B που κέρδισε το Le Mans. Μόνο το αμερικανικό μοντέλο σώζεται σήμερα, με το πρωτότυπο να αναφέρεται ως «καταστροφή ατυχήματος», ενώ το ευρωπαϊκό αντίγραφο εξαφανίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.

Source