Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Ο Νισάν και το Ταξίπλων κυκλοφορούν το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένας Nissan LEAF με το Μπαταρία 62 kWh. Μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον επαγγελματία οδηγό, είναι οι μεγάλες ανέσεις για τον οδηγό και τους επιβάτες, η μεγάλη αυτονομία, το εξαιρετικά οικονομικό κόστος χρήσης και συντήρησης, η εργονομία και η φιλικότητά του προς το περιβάλλον.

Δείτε επίσης: Nissan LEAF: Το μέλλον είναι εδώ!

Στην τελετή παράδοσης ταξί, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα Έδρα της Nissan – Nick. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Nick. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., Τάκης Θεοχαράκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που όλοι καλωσορίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση αλλά και μεγάλες προσδοκίες. Το Taxiplon, με το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτονομία έως και 528 χλμ και ταυτόχρονα μηδενικές εκπομπές, ανοίγει νέους δρόμους. “Τα ταξί με μηδενικές εκπομπές είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν πολύ στην αναπνοή καθαρότερου αέρα στις πόλεις μας.”

ο Nissan LEAF στην έκδοση e + με την μπαταρία 62KWh φτάνει 528 χιλιόμετρα αυτονομίας στην αστική οδήγηση και σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP. Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (σετ ηλεκτροκίνησης) του Nissan LEAF, με μπαταρία 62 kWh, προσφέρει ισχύ εξόδου 160KW (218 PS). Η ροπή αυξήθηκε σε 340 Nm, με αποτέλεσμα βελτιωμένη επιτάχυνση, με 0-100 χλμ / ώρα να έρθει απλά 6,9 δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης: New Nissan Almera Turbo

Το Nissan LEAF διαθέτει τρεις μεγάλες νέες έξυπνες τεχνολογίες οδήγησης: Το προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγών ProPILOT, ο Πάρκο ProPILOT που αναλαμβάνει τη στάθμευση και το e-πεντάλ επιτρέποντας στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματήσουν απλά ρυθμίζοντας το πεντάλ γκαζιού.

Οι ιδιοκτήτες της Nissan LEAF θα επωφεληθούν επίσης από έναν νέα διεπαφή με μια εφαρμογή για smartphone, η οποία τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματός τους, να βρίσκουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης και να προθερμαίνουν ή να κρυώνουν το αυτοκίνητο στην ιδανική θερμοκρασία πριν καν το οδηγήσουν.

Δείτε επίσης: Ποια ήταν τα πρώτα του Nissan Sunny του 1981;

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα το πρόγραμμα “Μετακομίζω ΗλεκτρικάΠρόσφατα παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους καθαρό ηλεκτρικό Nissan LEAF σε τιμή ευκαιρίας από τα 24.630 € για την έκδοση με μπαταρία 40 kWh (συμπεριλαμβανομένων επιδοτήσεων στην αρχική τιμή και απόσυρση παλαιού οχήματος). Ταυτόχρονα, με τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την προώθηση και την εφαρμογή της ηλεκτροδότησης, θα επιδοτηθεί η εγκατάσταση ενός έξυπνου οικιακού φορτιστή (wallbox), ενώ θα δημιουργηθούν υποδομές φόρτισης στους χώρους στάθμευσης και στάθμευσης των ταξί.

Source