Σκόντα. Ειδικός κλιματολογικός προσομοιωτής για τα ηλεκτρικά του μοντέλα

Η Skoda δημιούργησε έναν ειδικό ηλιακό θάλαμο για να προσομοιώσει για μια περίοδο 25 ημερών, την πίεση θερμοκρασίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που λειτουργεί για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, στις κλιματολογικές συνθήκες της Κεντρικής Ευρώπης.

Η Skoda είναι η πρώτη μάρκα Volkswagen Group που διαθέτει έναν τέτοιο θάλαμο δοκιμών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη – η Audi διαθέτει παρόμοιο ηλιακό θάλαμο, αλλά στην Κίνα,

λέει ο Petr Sobotka, επικεφαλής υλικών και ειδική τεχνολογία μέτρησης στο Skoda.

Η καμπίνα, η οποία χρειάστηκε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο για να κατασκευαστεί, είναι ένα μονωμένο δωμάτιο εξοπλισμένο με ένα σύνολο 28 ειδικών λαμπτήρων, 2,5 ή 4 kW. Πρόκειται για λαμπτήρες αλογονιδίων μετάλλων, των οποίων το φως πλησιάζει καλύτερα το φάσμα του πραγματικού ηλιακού φωτός. Αυτοί οι λαμπτήρες έχουν διάρκεια ζωής περίπου τριών δοκιμών και στη συνέχεια πρέπει να αντικατασταθούν με καινούργιους.

Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας, δεδομένων των ακραίων συνθηκών που επικρατούν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, καθώς ορισμένα εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου μπορούν να φτάσουν, σε όρους θερμοκρασίας, έως και 110 βαθμούς Κελσίου. Το δωμάτιο είναι γεμάτο αισθητήρες θερμοκρασίας, ενώ οι κάμερες ανίχνευσης θερμοκρασίας, έξω από την καμπίνα, παρακολουθούν αυτοκίνητα που οι τεχνικοί προετοιμάζονται για δοκιμές ή λίγο μετά. Ο ίδιος ο θάλαμος είναι εξοπλισμένος με σύστημα ασφαλείας που διακόπτει τη δοκιμή εάν υπάρχει πρόβλημα.

Ο θάλαμος επιτρέπει την προσομοίωση διαφορετικών συνθηκών θερμοκρασίας, υγρασίας και ηλιοφάνειας. Ο Dalibor Kopac, συντονιστής δοκιμών, λέει:

Ναι, μας ενδιαφέρει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις κλιματολογικές συνθήκες της Ευρώπης, αλλά συχνά πηγαίνουμε στα άκρα, σκόπιμα. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής, υπάρχουν έντονες μετατοπίσεις μεταξύ μιας καυτής ημέρας στην έρημο της Αριζόνα, με θερμοκρασίες σχεδόν 50 βαθμούς Κελσίου στη σκιά και ηλιοφάνεια έως 1000 W / m2, ακολουθούμενη από ένα κλίμα Φλόριντα-ΗΠΑ. ., με ιδιαίτερα υψηλή υγρασία ή κρύα νύχτα στις Άλπεις, κατά την οποία ο υδράργυρος πέφτει στους -10 βαθμούς με κατάδυση 30 μοίρες

Ένας πλήρης κύκλος δοκιμής διαρκεί 25 ημέρες. Τα πρώτα δεκαπέντε μιμούνται το ζεστό, ξηρό κλίμα της ερήμου της Αριζόνα. Κάθε 24 ώρες οι κύκλοι δύο ημερών συμπιέζονται (όταν το αυτοκίνητο εκτίθεται σε έντονη ηλιοφάνεια έως 1000 W / sq.m., θερμοκρασία περιβάλλοντος 42 βαθμούς Κελσίου και υγρασία κάτω από 30%) και δύο νύχτες κύκλους (με θερμοκρασία 10 βαθμούς Κελσίου ).

Στο τέλος κάθε ημέρας υπάρχει περίοδος συντήρησης μιας ώρας, σε θερμοκρασία 23 βαθμών Κελσίου και οι τεχνικοί μπορούν να εισέλθουν στην καμπίνα για να ελέγξουν την κατάσταση του οχήματος και π.χ. να αλλάξουν ελαττωματικό αισθητήρα. Οι τελευταίες δέκα ημέρες του τεστ προσομοιώνουν ένα υγρό κλίμα όπως η Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου ημέρας η θερμοκρασία ρυθμίζεται στους 42 βαθμούς Κελσίου, αλλά αυτή τη φορά η σχετική υγρασία υπερβαίνει το 60%. Από αυτή τη θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια του νυχτερινού κύκλου ο θάλαμος ψύχεται στις συνθήκες μιας αλπικής νύχτας, στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Τα εξαρτήματα και τα υλικά που υπόκεινται σε δοκιμή πρέπει να περάσουν επιτυχώς τη δοκιμή, προκειμένου να βρουν τον δρόμο τους στην παραγωγή.

.Source