Το εργοστάσιο της Volkswagen στην Πτολεμαίδα; (UPD)

Μια νέα διάσταση στις αποκαλύψεις του Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αντώνης Γεωργιάδης για τη βούληση της κυβέρνησης να προσελκύσει τις επενδύσεις της Volkswagen μετά τις εξελίξεις στην Τουρκία, δίνει σήμερα την εφημερίδα AXIA.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της πρώτης σελίδας, η γερμανική εταιρεία έχει αναγνωρίσει την Πτολεμαΐδα ως το κατάλληλο μέρος για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου της για την παραγωγή Volkswagen Passat και το δικό του Εξαιρετικό Skoda.

Αυτή είναι μια επένδυση που αγγίζει το 1,5 δισ. Ευρώ, με παραγωγική ικανότητα 300.000 οχημάτων ετησίως.

Η Volkswagen επενδύει στη Θάσο και χτίζει μια αυτόνομη πίστα!

Η έκδοση της εφημερίδας AXIA έχει ως εξής:

“Εργοστάσιο Volkswagen

Το πιο σημαντικό πράγμα, ωστόσο, που δημιουργεί μεγάλες επενδυτικές προσδοκίες είναι η δυνατότητα εγκατάστασης της Volkswagen στη χώρα μας και η κατασκευή μιας εργοστασιακής μονάδας όπου σήμερα είναι η μονάδα λιγνίτη της Πτολεμαΐδας. Το θέμα χειρίζεται εξ ολοκλήρου ο Υφυπουργός Εξωτερικών που είναι αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση της Volkswagen, της RWE και της γερμανικής κυβέρνησης. Η Volkswagen είχε αποφασίσει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Σμύρνη της Τουρκίας, μια επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα προσέφερε 4.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά η εισβολή της Άγκυρας στη Συρία άλλαξε τα δεδομένα, πάγωσε την επένδυση και έτσι η Πτολεμαΐδα ήρθε στο τραπέζι. . Ο σχεδιασμός για την Ελλάδα προβλέπει, εάν τελικά εφαρμοστεί, ένα εργοστάσιο παραγωγής για τα Volkswagen Passat και Skoda Superb, με μέγιστη ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 οχημάτων.

Επενδύσεις άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων.

Εάν αυτή η επένδυση υλοποιηθεί στη χώρα μας, θα υπερβεί τα 1,5 δισεκατομμύρια, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και στη δημιουργία ενός κοντινού λιμανιού από την πλευρά του Ιονίου. Υπό αυτήν την έννοια, εκτιμάται ότι έμμεσα ή άμεσα, 25.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε όλο το εύρος και τους κλάδους αυτής της επένδυσης. Το ζήτημα της επένδυσης της Volkswagen στην Πτολεμαίδα δεν είναι ούτε εύκολο ούτε τελείωσε. “Αλλά έχει αυξημένες πιθανότητες και το αποτέλεσμα θα καθοριστεί από την οικονομική διπλωματία και το γεωπολιτικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί εάν η Τουρκία συνεχίσει τις επιθετικές της κινήσεις στη Συρία”.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα AXIA

Source