Τι κινητήρα είχε το Peugeot 406 “Taxi”; (+ βίντεο)

Θα θυμάστε τις λατρευτικές ταινίες “Taxi”, όπου βελτιωμένη Peugeot 406 συμμετείχε σε κάθε είδους περιπέτεια. Για να είμαστε ακριβείς, έχουν κυκλοφορήσει 5 ταινίες – μια άλλη που θυμάται μόνο τις πρώτες δύο. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε το 407, η τέταρτη ταινία ήταν ένα αμερικανικό remake με πρωταγωνιστή ένα Ford Crown Victoria, ενώ το πέμπτο είδε το Peugeot sedan επιστροφή

Δείτε επίσης: Αυτό το ταξί Peugeot 508 πρέπει να γίνει ταινία!

Όλοι, ωστόσο, όταν σκέφτονται τις ταινίες του Λουκ Μπέσον 406. Για πολλά χρόνια, ο κινητήρας που τον τροφοδότησε ήταν ένα μυστήριο. Από τον ήχο στις σκηνές δεν καταλαβαίνετε, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν εφέ και ήχοι από άλλους, πιο ευοίωνους κινητήρες. Η αίσθηση ήταν ότι κάτω από την κουκούλα του λευκού 406, υπήρχε το 1.800 hp XU7 των 110 hp σε κάποιο είδος βελτιωμένης φόρμας. Λόγω του κόστους και της διαθεσιμότητας, φαινόταν πραγματικά το καλύτερο σενάριο. Αλλά οι σκηνές απαιτούσαν ταχύτητα. Και ο Besson είναι περισσότερο οπαδός της πραγματικότητας παρά των οπτικών εφέ. Αυτό σημαίνει ότι το 406 πρέπει να είναι πολύ γρήγορο, όχι μόνο ένα οπτικό κόλπο.

Δείτε επίσης: Chase Ford Cortina με Citroen CX (+ βίντεο)

Μετά από 22 χρόνια (το πρώτο ταξί κυκλοφόρησε το 1998), το κανάλι YouTube Movie Cars Central έχει την απάντηση. Ο Ντάνιελ σπρώχνει το γκάζι σε ένα 3 λίτρα V6 ES9, απόδοση 190 hp στις 5.500 σ.α.λ. και 267 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Φυσικά αυτοί είναι οι εργοστασιακοί αριθμοί, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι διατηρήθηκε σε αυτήν την κατάσταση. Για τις ανάγκες της πρώτης ταινίας χρησιμοποιήθηκαν 6.406. Το ένα φυλάσσεται στο Musée de l’Aventure του Peugeot. Ένας άλλος ήταν αγωνιστικός, ενώ η μοίρα των άλλων 4 με το V6 κάτω από την κουκούλα αγνοείται.

Το αυτοκίνητο στο μουσείο της γαλλικής εταιρείας είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε για ταξί και κάλυψε 10.000 χλμ. Υπό κανονικές συνθήκες (χωρίς τους μεγάλους τροχούς και τις προσθήκες στο αμάξωμα) το 406 3.0 24V ήθελε 8,5 dl. για να φτάσετε στο 100 km / h από ακινησία και τους ξεπέρασε 220 χλμ / ώρα τελική ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει να φτιάξετε το δικό σας KITT;

Source