Γιατί ο Όμιλος Volkswagen θέλει να πουλήσει τη Bugatti στη Rimac;

Υπάρχει καλός λόγος για τον οποίο ο Όμιλος Volkswagen θέλει να πουλήσει τη Bugatti στη Rimac. Ποιος είναι ο ρόλος της Porsche;

Υπήρξαν πολλά κουτσομπολιά τις τελευταίες ώρες σχετικά με μια πιθανή πώληση της Bugatti στη Rimac Automobili.

Η περίσταση ήταν ένα άρθρο στο βρετανικό περιοδικό Car, με τις άμεσα ενδιαφερόμενες εταιρείες να σιωπούν.

Η Bugatti βρίσκεται κάτω από την οροφή του ομίλου Volkswagen, το οποίο μετά το σκάνδαλο ρύπανσης – επίσης γνωστό ως “Dieselgate” – στράφηκε σε ηλεκτρική πρόωση και την ανάπτυξη αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης. Η Rimac ξεκίνησε ως μια μικρή εκκίνηση από την Κροατία που κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, προσφέρει τεχνογνωσία και εξαρτήματα σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες με τις οποίες λειτουργεί, όπως Koenigsegg και το Aston Martin.

Bugatti Centodieci / EB110 / Molsheim

Έφτασε τώρα στο σημείο να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με υψηλές επιδόσεις, έχοντας στη σειρά του δύο μοντέλα που πουλήθηκαν πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής: Concept_One και Concept_Two.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο σχετικά με την αγορά του Rimac C_Two από τον Nico Rosberg και τον ενθουσιασμό του Γερμανικού Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 για τη νέα του απόκτηση, σημειώσαμε σε ένα σημείο ότι “Οι Κροάτες κάνουν κάτι καλό».

Και πράγματι είναι, αν το εξετάσουμε αυτό 2019 Porsche αύξησε το μερίδιο της στην εταιρεία στο 15,5%, ενώ Η Hyundai αποφάσισε να επενδύσει 80 εκατομμύρια ευρώ. Η Porsche, σας υπενθυμίζουμε, ανήκει στον Όμιλο Volkswagen, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού, ρίχνοντας το βάρος στην ηλεκτρική πρόωση.

Αυτοκίνητα Rimac
Αυτοκίνητα Rimac
Αυτή είναι η εκτίμηση

Ξεδιπλώνοντας το νήμα της Αριάδνης, η Car αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Όμιλος Volkswagen βρίσκεται στα πρόθυρα να δώσει – «να απαλλαγούμε από» για να είμαστε ακριβείς – το Bugatti, δίνοντάς το στη Rimac, μέσω της Porsche, “σε αντάλλαγμα για ένα μεγαλύτερο μερίδιο της απάντησης της Ευρώπης στον Tesla (έτσι περιγράφει ο συγγραφέας Rimac). Πηγές αναφέρουν ότι τα στελέχη της VW ενέκριναν τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχει υπογραφεί ακόμη από το εποπτικό συμβούλιο.».

Ο ιδρυτής του Rimac είναι 32 ετών Mate Rimac κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο (51%) της εταιρείας, με το Η Porsche θα έχει 15,5%.

Το σενάριο θέλει ο Όμιλος Volkswagen να επιδιώξει μέσω της πώλησης της Bugatti στη Rimac, για να αυξήσει τη συμμετοχή της στην κροατική εταιρεία (πάντα μέσω της Porsche), από 15,5% έως 49%.

Προς το παρόν, ωστόσο, τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχουν σχολιάσει τη δημοσίευση, γεγονός που εντείνει το κουτσομπολιό που έχει αναπτυχθεί.

Πηγή

.Source