Ξεκινήστε με το Volvo XC40 Recharge

ο Επαναφόρτιση XC40 είναι το πρώτο της σειράς εντελώς ηλεκτρικό Volvo και η έναρξη της παραγωγής είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της Volvo Cars μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 40% ανά αυτοκίνητο έως το 2025. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία στοχεύει να λάβει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της από όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβρίδια.

Δείτε επίσης: Πολυτελές κινεζικό τετράπορτο κουπέ με τεχνολογία Volvo

Απαίτηση πελατών για πλήρως ηλεκτρική επαναφόρτιση XC40 είναι μεγάλο και, παρόλο που οι παραγγελίες παραμένουν ανοιχτές, όλα τα αυτοκίνητα που έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν φέτος έχουν ήδη πωληθεί. Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για αργότερα, τον Οκτώβριο.

Ως η ηλεκτρική έκδοση του XC40 με τις καλύτερες πωλήσεις που κέρδισε τον τίτλο European Car of the Year, το Το Volvo XC40 Recharge βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), μια προηγμένη δομή αμαξώματος που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο Geely.

ο τετράτροχη κίνηση XC40 Recharge προσφορές σε απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων (βασίζεται στο πρότυπο WLTP) με μία μόνο φόρτιση, ενώ παραδίδεται 408 ιπποδύναμη. Η μπαταρία της μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε σχεδόν 40 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης.

Δείτε επίσης: Πολυτελές τροχόσπιτο Volvo για επιβάτες και άλογα!

Με βάση τα άριστα πρότυπα ασφαλείας του αρχικού XC40, Οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars έχουν επανασχεδιάσει πλήρως την μπροστινή δομή του αμαξώματος, βελτιώνοντάς τον περαιτέρω για να αντισταθμίσει την απουσία συμβατικού κινητήρα και πληροί τα ίδια υψηλά πρότυπα ασφαλείας που χαρακτηρίζουν οποιαδήποτε άλλη Volvo, εξασφαλίζοντας ανώτερη προστασία επιβατών.

Η η μπαταρία προστατεύεται από ένα κλουβί ασφαλείας ενσωματωμένο στη μέση της δομής του αμαξώματος. Η τοποθέτησή του στο πάτωμα του αυτοκινήτου συμβάλλει επίσης σε ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει περαιτέρω τη σταθερότητα και βοηθά στην προστασία από την ανατροπή.

Στο εσωτερικό, μια καινοτόμος σχεδιαστική προσέγγιση στη λειτουργικότητα δίνει στους οδηγούς άφθονο χώρο αποθήκευσης, για παράδειγμα σε πόρτες και χώρους αποσκευών. Καθώς το αυτοκίνητο δεν διαθέτει συμβατικό κινητήρα, παρέχει στον οδηγό ακόμη περισσότερο χώρο αποθήκευσης στο διαμέρισμα κάτω από την μπροστινή κουκούλα.

Δείτε επίσης: Audi Q3 35 TFSI VS Volvo XC40 T3

Source