Δοκιμή κίνησης: odakoda Scala 1.0 G-TEC

Το Scala είναι η καλύτερη προσπάθεια της Skoda να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία Medium. Ένα μοντέλο που από την πρώτη επαφή θαυμάσαμε για τους κορυφαίους χώρους, την ασφαλή και άνετη συμπεριφορά του δρόμου και την αναβαθμισμένη εικόνα στην καμπίνα με την ποιότητα και τα πιο προσεκτικά υλικά.

Είναι κρίμα που ο συγχρονισμός του στην αγορά συνέπεσε με την άνοδο των SUV, τα οποία έχουν μειώσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς των παραδοσιακών hatchbacks.

Ωστόσο, σε μια εποχή που η ηλεκτροδότηση προσπαθεί δειλά να κάνει τα πρώτα βήματα και στη χώρα μας, το τσεχικό μοντέλο επιστρέφει στο προσκήνιο για να μας υπενθυμίσει τα οφέλη του φυσικού αερίου με το νέο G-TEC. Ένα άλλο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο που, λόγω του περιορισμένου δικτύου διανομής, δεν αναπτύχθηκε όσο θα έπρεπε στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει επαρκής κάλυψη στη λεκάνη. Ταυτόχρονα, το δίκτυο βενζινάδικων έχει επεκταθεί σε αποδεκτό βαθμό στους αυτοκινητόδρομους που εξυπηρετούν το Βορρά, ενώ σχεδιάζεται επίσης η επέκταση στο έδαφος στο νότιο τμήμα της χώρας.

Κάτω από την κουκούλα αυτής της έκδοσης είναι ο γνωστός τρικύλινδρος κινητήρας 1.000 ιπποδύναμης της ομάδας, με τροποποιήσεις στην κυλινδροκεφαλή, τους εκκεντροφόρους άξονες και την ηλεκτρονική του διαχείριση, ώστε να μπορεί να καεί το φυσικό αέριο. Συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και παρέχει πέντε ίππους λιγότερη από την αντίστοιχη ΤΠΔ που καίει μόνο βενζίνη. Δηλαδή, 90 PS από 4.000 έως 5.500 σ.α.λ. και ροπή 160 Nm μεταξύ 1.800 και 3.800 σ.α.λ.

Scala 1.0 G-TEC

Οι άλλες τροποποιήσεις που έγιναν δεκτές από το Scala G-TEC αφορούν την αντικατάσταση του ρεζερβουάρ καυσίμου με ανάγκη μόνο 9 lt – απλώς για να μπορέσετε να μετακινηθείτε εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει πιθανότητα ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο – και το προσθήκη δεξαμενών υψηλής χωρητικότητας. όπου αποθηκεύεται φυσικό αέριο, χωρητικότητας 13,8 kg. Αυτά τοποθετούνται κάτω από το χώρο αποσκευών και έχουν μειώσει δραστικά τη χωρητικότητά του από τα εντυπωσιακά 467 lt των άλλων εκδόσεων σε 339 lt. Ένας χώρος που, ωστόσο, παραμένει ικανοποιητικός για τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Ο μικρότερος κορμός και η απουσία ανταλλακτικών, είναι οι μόνες διαφορές σε σύγκριση με την υπόλοιπη Scala. Οι χώροι στην καμπίνα είναι οι πρώτοι στην κατηγορία, ενώ οι άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι διατηρούν την πρακτικότητα υψηλή. Τα υλικά με τη σειρά τους είναι στο υψηλό επίπεδο που έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, με το πάνω μέρος του τραπεζιού να καλύπτεται με μαλακό υλικό και τα χαμηλότερα από σκληρά πλαστικά. Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ προσεκτική και ο σχεδιασμός ακολουθεί τις πιο σύγχρονες γραμμές, τις οποίες η Skoda παρουσίασε για πρώτη φορά στη Scala. Δεν υπάρχουν παράπονα από την εργονομία, ενώ η ψυχαγωγία είναι απλή στη χρήση, με την οθόνη να έχει υψηλή ευκρίνεια και πολύ καλή απόκριση στην αφή.

Απόλυτη οικονομία
Εκτός από τα παραπάνω που δίνονται σε κάθε Scala, η υψηλότερη πιστοποίηση της έκδοσης G-TEC είναι η οικονομία στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Το κασκόλ κοστίζει λιγότερο από 12 € και με μέση κατανάλωση περίπου 5,1 kg / 100 km μια πλήρης δεξαμενή εξασφαλίζει, χωρίς να αποθηκεύεται στο γκάζι, αυτονομία 250-270 km. Το κόστος για κάθε 100 χλμ. Ταξιδιού είναι κοντά στα 4,5 €.

Με βάρος περίπου 120 κιλά περισσότερο από το αντίστοιχο βενζινοκίνητο Scala και με διψήφια ονομαστική ιπποδύναμη, είναι δεδομένο ότι η έκδοση G-TEC δεν πυροδοτεί την άσφαλτο. Και το 12,4 “που ανακοίνωσε η Skoda αποκαλύπτει ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Στο δρόμο, η χαμηλότερη απόδοσή του γίνεται αισθητή κυρίως σε χαμηλές ταχύτητες. Πάνω από 2.000 σ.α.λ. και μεσαίας ροπής και ροπή 160 Nm, η πρόσφυση του κινητήρα είναι ικανοποιητική. Το εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων βοηθά επίσης. Σε κάθε περίπτωση, η απόδοση δεν θα ενοχλήσει κανέναν που ξέρει τι αγοράζουν.

Εκτός από την ελαφρώς κατώτερη απόδοση, το Scala G-TEC παραμένει στο δρόμο τόσο ικανό όσο οι άλλες συμβατικές εκδόσεις καυσίμου. Η ανάρτηση ελέγχει σωστά το βάρος και η κλίση στις στροφές είναι λογική ακόμη και όταν πατηθεί. Το τιμόνι του μπορεί να μην υπερέχει στην αίσθηση, αλλά είναι γρήγορο και ακριβές. Σε γενικές γραμμές, εμπνέει εμπιστοσύνη σε κάθε δρόμο, είναι εύκολο στην οδήγηση και πολύ άνετα, με την ανάρτηση να απορροφά σχεδόν οποιεσδήποτε προσκρούσεις και η ποιότητα οδήγησης δεν πρέπει να ζηλεύει κανένα από τα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας.

Ταμείο
Το Scala G-TEC διατίθεται στις εκδόσεις εξοπλισμού Ambition and Style, με τιμές που ξεκινούν από 17.500 ευρώ για την καλά εξοπλισμένη βασική έκδοση και 19.200 ευρώ για τους πλουσιότερους. Σε τιμή σχεδόν 500 € υψηλότερη από την αντίστοιχη φιλοδοξία της ΤΠΔ 95 PS, η απόσβεση θα έρθει νωρίς σε σύγκριση με το μοντέλο βενζίνης και από εκεί θα έχετε μόνο κέρδος από το σημαντικά χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Επομένως, εάν καλύπτεστε από το δίκτυο παροχής και δεν ενοχλείτε από την ελαφρώς χειρότερη απόδοση και τον μικρότερο χώρο αποσκευών, το Scala G-TEC θα σας αποζημιώσει ακόμη περισσότερο αν αναζητάτε ένα οικονομικό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας Μικρή οικογένεια.

Διαμορφώστε το Škoda Scala ΕΔΩ

Τι λέει το DRIVE
Εάν το δίκτυο ανεφοδιασμού δεν είναι πρόβλημα και συμβιβαστείτε με τον μικρότερο χώρο αποσκευών και τη μέτρια απόδοση, μακροπρόθεσμα μόνο θα βγείτε από την οικονομία που θα σας προσφέρει η καύση φυσικού αερίου.
Τιμή από 17.500 €
Τεχνολογία CNG, 999 cc βενζινοκινητήρας, i3, 12v, 2 VET, άμεσος ψεκασμός, turbo, εμπρός κίνηση, 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο
Εκτέλεση 90 PS / 4.000-5.500 rpm, 160 Nm / 1.800-3.800 rpm
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα 12.4 “
Μέγιστη ταχύτητα 182 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση 5,1 κιλά / 100 χλμ
Εκπομπές CO2 95-96 g / km (WLTP: 93-116 g / km)
Διαστάσεις 4,362 x 1,793 x 1,471 mm
Χώρου αποσκευών 339 λίτρα
Βάρος 1.310 κιλά
Μετρήσεις κατασκευαστή

Φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης

Source