Ανακοινώθηκαν 7 νέα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα (BEV) έως το 2027

Η KIA θα λανσάρει επτά νέα ηλεκτρικά (BEV) μοντέλα έως το 2027, με τα πρώτα να έρχονται το 2021.

Η στρατηγική που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια παρουσιάστηκε από την KIA, η οποία στοχεύει να εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι προτίθενται έως το 2025 για να προσφέρει 11 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε οι πωλήσεις BEV θα αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας.

Προς το 2021 Η KIA θα παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο με κωδικός ονομασίας CV, η οποία θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Μέχρι το 2027, θα ακολουθήσουν έξι ακόμη.

«Το πρώτο από τα BEV θα είναι κωδικοποιημένο βιογραφικό και θα παρουσιαστεί το 2021 και θα κυκλοφορήσει σε πολλές αγορές παγκοσμίως“, Λέει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KIA, Το τραγούδι Sung, κατά τη διάρκεια μιας ψηφιακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Χουασούνγκ.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρει την ίδια ανταγωνιστική ποιότητα προϊόντος και εντυπωσιακό σχεδιασμό με τα άλλα μοντέλα KIA, με κορυφαία χαρακτηριστικά οδήγησης και φόρτιση υψηλής απόδοσης. Τα επόμενα χρόνια, θα ακολουθήσουν έξι ακόμη μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών, τα οποία θα εξελιχθούν, όπως προαναφέρθηκε, στη νέα πλατφόρμα E-GMP.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, αυτή η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει στην εταιρεία να κατασκευάσει ευρύχωρα μοντέλα, με πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά οδήγησης και μεγάλη αυτονομία.

Η KIA εκτιμά ότι έως το 2029 το 1/4 των συνολικών πωλήσεών του θα είναι για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Στο εύρος θα υπάρχουν επίσης ηλεκτρικές εκδόσεις που θα χρησιμοποιήσουν υβριδικά ήπια υβριδικά συστήματα (PHEV).

KIA BEV

Ένα άλλο ενδιαφέρον μέρος που θα αντιμετωπίσει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια είναι η δημιουργία υπηρεσίες συνδρομής για την παροχή διαφοροποιημένων επιλογών στους πελάτες υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης και ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη «δεύτερη ζωή» των μπαταριών.

επέκταση δικτύου φόρτισης

Για να υποστηρίξει και να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων, η KIA ανακοίνωσε σχέδια για επέκταση του δικτύου φόρτισης.

Φορτιστές σε χώρους εργασίας:

– Μέχρι το 2030 θα εγκαταστήσει 1.200 φορτιστές σε χώρους εργασίας στη Νότια Κορέα
– 600 έως το τέλος του 2020 παγκοσμίως
– Μέχρι το 2023 θα υπάρχουν περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης σε χώρους εργασίας, παγκοσμίως.

Δημόσια σημεία χρέωσης στη Νότια Κορέα:

– 1.500 νέα σημεία χρέωσης σε αντιπροσωπείες και κέντρα εξυπηρέτησης έως το 2030
– 120 γρήγοροι φορτιστές έως το 2021 σε αστικά κέντρα και αυτοκινητόδρομους

Δημόσια σημεία χρέωσης παγκοσμίως:

– Περισσότεροι από 2.400 φορτιστές θα εγκατασταθούν στην Ευρώπη και άλλοι 500 στη Βόρεια Αμερική, σε συνεργασία με δίκτυα εισαγωγέων.
– Στην Ευρώπη, η εταιρεία θα επενδύσει στο δίκτυο γρήγορης φόρτισης IONITY, ενώ αναζητά συνεργάτες για την επέκταση του δικτύου στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Πηγή

.Source